Stedendriehoek

Verscheurde families stille ramp 3FM Serious Request Apeldoorn

APELDOORN – De opbrengst van 3FM Serious Request in Apeldoorn gaat dit jaar naar kinderen die door een ramp of conflict hun ouders, broers of zussen kwijt zijn. Dat maakte DJ Domien Verschuuren vorige week in zijn programma bekend.

“Wereldwijd leven miljoenen kinderen door een ramp of conflict gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Ze hebben geen eten, geen drinken en geen onderdak en moeten noodgedwongen op zoek naar werk, waarbij de kans op misbruik, geweld en mensenhandel groot is. Een situatie die wij ons in Nederland moeilijk kunnen voorstellen”, aldus burgemeester John Berends van Apeldoorn als reactie op het bericht van NPO 3FM.

 

“We zijn gewend dat bij een calamiteit in Nederland al heel snel opvang wordt geregeld en familieleden elkaar weer weten te vinden. In ontwikkelingslanden blijkt dit niet het geval.  Gezamenlijk kunnen we daar iets aan doen. Met ‘Kom in Actie’ kunnen wij Het Rode Kruis vermiste kinderen in deze landen helpen opsporen en ze weer herenigen met hun ouders, broers of zussen. De afgelopen maanden heb ik al diverse mooie acties van bewoners en bedrijven mogen zien die het warme en betrokken karakter van Apeldoorn onderstrepen. Dat belooft een behoorlijke opbrengst aan het eind van het jaar.”