Stedendriehoek

Verrassende winkelroute langs hippe, duurzame en lokale ondernemers

TWELLO – Zet een groot kruis in je agenda en trommel al je vriend(inn)en op, want op zaterdag 10 en zondag 11 december is het tijd voor alweer de tweede editie van Shopping on the Road, een verrassende winkelroute langs hippe, duurzame en lokale ondernemers. Op verschillende locaties in en rondom Twello zetten zij hun deuren voor je open. De hapjes, drankjes en vuurkorven staan klaar voor een weekend vol gezelligheid… èn een verrassing op het eind.

Marlies Melenhorst van de gelijknamige antiek- en klokkenwinkel doet dit jaar voor de eerste keer mee en heeft er zin in: “Het is een gezellig evenement, waarbij je op een laagdrempelige manier even binnen kan stappen bij lokale ondernemers. We krijgen er leuke reacties op van zowel vaste klanten als mensen die nog niet bij ons binnen zijn geweest en verwachten dat het een bruisend weekend wordt.”

Dit jaar zijn er maar liefst vijf locaties te bezoeken. “In Twello kunnen vintage- en antiekliefhebbers hun hart ophalen, met drie toffe woonwinkels op rij. Wilma@home heeft een verrassend grote winkel met vintage-industrial items. Bij Oud Nieuws vind je een toffe collectie zwierige Franse vintage en woonaccessoires. Onze eigen winkel, Melenhorst Klokken en Antiek, laat oude tijden herleven met prachtige klassieke en tijdloze stukken. In Teuge doet Schuur1708 weer mee, waar je lekker kunt struinen tussen de robuuste brocante en stoere woonitems, en in Terwolde zit DOOR Upcycling, waar de mooiste dingen worden gemaakt van gebruikte materialen. Echt duurzame shops dus, van kleine ondernemers, met spullen die je nergens anders vindt. Hoe leuk dat we dat hier allemaal lokaal hebben, je kijkt echt je ogen uit. Ik moet mezelf soms inhouden om niet te veel te kopen bij de andere vier deelnemers”, grinnikt Marlies.

Naast dat er lekker rondgesnuffeld kan worden, hebben de ondernemers ook nog een aantal verrassingen in petto voor de shoppers. “Het wordt gezellig! Er staan versnaperingen klaar, om van te genieten bij de vuurkorf. Ook zijn er een aantal activiteiten en demonstraties. Bij DOOR in de werkplaats zit lasergraveur Lisa, die ter plekke de gaafste dingen maakt. Bij Schuur1708 worden prachtige kerststukken gemaakt door By Diana bloemstyling. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij de klokkenmaker van Melenhorst Antiek en bij Oud Nieuws kun je gratis een Tarotlezing laten doen. En tot slot… Met een volle stempelkaart na een bezoek aan alle vijf de ondernemers krijg je een verrassing mee naar huis.”

Dus ben je nog op zoek naar een uniek en duurzaam kerstcadeau, die ene bijzondere aanvulling op je interieur, of heb je gewoon zin in een gezellige middag? Wees dan welkom op 10 en 11 december. De ondernemers hebben hun deuren open van 10.00 tot 17.00 uur en zien er naar uit om je te ontmoeten.

www.facebook.com/Shoppingontheroad