Stedendriehoek

Verloren verleden lees je in één klap uit

Het boek ‘Verloren verleden’ kan gereserveerd worden via de website van de Eper auteur: www.boekenvanisabel.nl. (Foto: Dennis Dekker, mediamagneet.nl)

De grote hobby van Isabel Bijsterbosch (25) uit Epe is schrijven. Dat doet ze eigenlijk al jaren. Haar eerste boek ‘Beklemmende vrijheid’ kwam in 2016 uit, in januari 2019 volgde de meeslepende thriller ‘Gelogen waarheid’. Isabels derde boek ‘Verloren verleden’ verscheen enkele weken geleden.

Isabel Bijsterbosch uit Epe kan zonder twijfel één van de jongste romanschrijvers uit de gemeente genoemd worden. Haar derde boek wordt (net als de twee voorgangers) uitgegeven door Boekscout (www.boekscout.nl). Lezers roemen de Epese om haar nauwkeurige onderzoek en om de verrassende wendingen in haar boeken. Ook bij de uitgeverij beginnen ze haar inmiddels te kennen. Isabel vertelt: “Daar werd gezegd: ‘Ik heb het in één ruk uitgelezen. Geen moment werd ik uit de stroom van het verhaal gehaald’. Dat vind ik een geweldig compliment.”

Schrijven hoort bij Isabels leven. Al kort na het verschijnen van ‘Gelogen waarheid’, werkte ze een aantal verhaallijnen uit voor een nieuw boek. Toen ze begin dit jaar vanwege de coronacrisis thuis zat, werd één van die verhaallijnen opgepakt. Nu is haar derde boek er dan eindelijk. Imke, de hoofdpersoon van ‘Verloren verleden’, wordt van iets ernstigs verdacht. De nasleep van heftige gebeurtenissen in haar jeugd laten diepe sporen na. Hierdoor blijven herinneringen maar komen en schakelt ze hulp in van een psycholoog. Diverse flashbacks en sprongen in de tijd zorgen ervoor dat je de derde roman van Isabel Bijsterbosch in één klap uitleest.