Stedendriehoek

Verlichtingtrends voor het nieuwe jaar

Het jaar is bijna voorbij en dit betekent dat er ook weer allerlei nieuwe trends komen op het gebied van mode, maar ook op het gebied van het interieur en verlichting! Het is handig om hier van op de hoogte te zijn, aangezien een lamp zoveel meer is dan een lichtbron in huis. Het zorgt ervoor dat een ruimte sfeervol wordt en gaat spreken. Maar wat kunnen we precies verwachten in 2021 op het gebied van verlichting? Wij vertellen je er graag meer over!

Lampenkappen
Komend jaar gaan we veel lampenkappen zien met stoere motieven, felle kleuren en effen stoffen. Deze lampenkappen passen bij elk interieur. Voor een modern interieur kun je kiezen voor een zachte stof in één kleur. Je kunt dit eventueel combineren met een stalen of glazen voet, zodat de uitstraling nog eleganter wordt. In een landelijk interieur kun je veel kiezen voor een drukker motiefje met een houten poot. Zo is er van alles mogelijk!

Slimme verlichting
Hoewel veel mensen al bekend zijn met slimme verlichting, kunnen we hier in het nieuwe jaar echt niet meer omheen. Zo is het hip om de gewone verlichting te vervangen voor slimme verlichting, zodat je deze op afstand kunt bedienen. Dit is niet alleen super handig, het staat ook heel leuk! De slimme verlichting kun je namelijk instellen in allerlei verschillende kleuren en intensiteiten. Wil je je verlichting aanzetten via schakelmateriaal? Dan kun je natuurlijk ook een schakelaar kopen, zoals van Gira.

Kleuren
Komend jaar zien we vooral veel natuurtinten. Denk hierbij aan bruin, beige, wit, grijs en zwart. Een paar verrassende kleuren die er bij komen zijn smaragd groen, donkerblauw, zacht goud, brave goud en okergeel. Dit zijn voornamelijk warme kleuren, waardoor de verlichting dus ook een warme en gezellige sfeer zal geven. Deze kleuren kun je verder ook heel goed combineren met materialen en andere meubels in huis.

Hanglampen
Iedereen heeft wel een paar hanglampen in huis. Meestal worden deze boven de eettafel gehangen of in de slaapkamer of woonkamer. Volgend jaar gaan we veel hanglampen zien die bestaan uit meerdere lampjes. Denk bijvoorbeeld aan een paar glazen bollen bij elkaar. Dit geeft de inrichting een leuk en speels effect. Wil je het liever zo rustig mogelijk houden? Dit is ook mogelijk! De trend van minimalistische lampen blijft namelijk nog steeds voortbestaan. Hiernaast kun je ook denken aan lampen met ringen er omheen of lampjes die hangen aan staal.