Stedendriehoek

Verkoop jouw woning via een online veiling!

Foto: Yoran Fotografie

Vorige maand is Arend Verbeek op het adres Asselsestraat 127 begonnen als vestigingsmanager van Bieden en Wonen Apeldoorn.

Bieden en Wonen is in 2008 in Amsterdam van start gegaan als de grootste online veilingmakelaar van Nederland. Het Apeldoornse filiaal is inmiddels alweer de zevende vestiging. Verbeek heeft de regio oost en ook noord onder zijn hoede gekregen. “Wij beschouwen deze manier van verkoop als de toekomst van de makelaardij. Veel huizenverkopers blijken nog wat huiverig voor dit concept, maar we zien ook dat er steeds meer een beroep op wordt gedaan.”

Het concept is simpel, maar Verbeek legt het graag nog eens uit: “Je wilt je huis verkopen in de regio Apeldoorn. Bieden en Wonen helpt daar graag bij. Wij streven ernaar je huis te verkopen tegen de beste condities en doen dit net even iets anders dan de gewone makelaar. Wij zorgen voor maximale zichtbaarheid voor je woning in korte tijd, door een combinatie van een groot netwerk van woningzoekers in de regio en de inzet van (digitale) marketing tools. Alle biedingen verlopen via ons online biedplatform. Er kan hier eenvoudig tegen elkaar worden opgeboden. Op deze wijze garanderen we 100% transparantie in het biedproces, voor zowel koper als verkoper. Bieden en Wonen rekent een veiling fee aan de koper. Hierdoor betaal je bij ons als verkoper geen courtage, maar een vast tarief van 595 euro inclusief foto’s, een plattegrond, adverteren op Funda.nl, het doen van bezichtigingen en nog meer.”

Vaste staffels

De vrijwillige online veiling van een woning loopt altijd van dinsdag tot en met vrijdag. Er worden bij de biedingen vaste staffels gehanteerd, waardoor het voor alle betrokkenen overzichtelijk blijft. Verbeek: “Iedereen kan de biedingsgeschiedenis volgen, een bod uitbrengen en zien hoe lang de veiling nog duurt. Handig is de mogelijkheid tot het doen van een proxybod: dit is een uiterste bod. De biedrobot van Bieden en Wonen kan dan een hoger bod plaatsen wanneer een potentiële koper wordt overboden. Dit voorkomt dat kopers op het allerlaatste moment overboden worden en een droomhuis door hun vingers zien glippen. Mocht er telkens in de laatste 5 minuten van de online veiling een bod worden gedaan, dan wordt de online veiling automatisch met 5 minuten extra verlengd. Op deze manier komen wij tot hoge marktconforme verkoopprijzen.”

Inschrijving verplicht

Op vrijdag loopt de tijd dus af en sluit het online bieden, maar is het niet per se zo dat de woning dan ook verkocht is. “De verkoper heeft altijd het laatste woord; mocht het eindbod hem/haar niet bevallen, dan gaat de deal niet door.” De taxatiewaarde van een woning die geveild wordt, is altijd gebaseerd op het aantal vierkante meters, de kenmerken en de bijzonderheden van de woning en nog veel meer. “Potentiële kopers voor een veilingobject van Bieden en Wonen dienen zich in te schrijven via de website van Bieden en Wonen als bieder. Ook adviseren wij hen daarvoor al een hypotheekcheck te laten doen. Ook is het bij ons verplicht om een bezichtiging te doen voordat er een bod geplaatst kan worden. We willen weten met wie we aan tafel zitten. Na een bezichtiging krijgt een potentiële koper (bieder) toegang tot het biedplatform. De bezichtigingen verlopen verder hetzelfde zoals u gewend bent bij een reguliere makelaar.”

De openingstijden van Bieden en Wonen Apeldoorn zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Bieden en Wonen Apeldoorn is gevestigd aan Asselsestraat 127, telefoon 06-28274290, e-mail apeldoorn@biedenenwonen.nl en website www.biedenenwonen.nl