Stedendriehoek

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester Apeldoorn

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester, een geschikte kandidaat om de huidige kinderburgemeester Sibel Özcan (links op foto) op te volgen.

Kinderen die in de gemeente Apeldoorn wonen en die in groep 6 of 7 van de bassischool zitten, kunnen nu ‘solliciteren’ voor kinderburgemeester van Apeldoorn. De kinderburgemeester is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de belangen van kinderen. Hij of zij helpt en adviseert de burgemeester bij allerlei (kinder)activiteiten. Samen met andere kinderen kan de kinderburgemeester ook ideeën bedenken voor leuke nieuwe activiteiten in en rond Apeldoorn.

Belangstellende kinderen kunnen ‘solliciteren’ door een leuk filmpje van maximaal 30 seconden van zichzelf te sturen via WhatsApp naar: 06-14833543 vóór maandag 1 juni. “Vertel daarin wie je bent en waarom jij graag kinderburgemeester van Apeldoorn wilt worden. De manier waarop je de video maakt mag je zelf weten, dus verras ons maar!” aldus een gemeentewoordvoerder.

De filmpjes worden na de deadline beoordeeld door een jury. Na de beoordeling krijgen de door de jury gekozen deelnemers bericht over het verdere proces.