Stedendriehoek

Verhalenvertellers erkend

APELDOORN – Wethouder Mark Sandmann heeft namens de Gemeente Apeldoorn en Apeldoorn Marketing vijftig deelnemers aan de cursus ‘het Verhaal van Apeldoorn’ benoemd tot erkend verhalenverteller. De erkenningscertificaten werden uitgereikt tijdens de laatste masterclass, die vorige week plaatsvond in het gebouw van de Rabobank Apeldoorn.

De stichting Apeldoorn Marketing wilde met ‘het Verhaal van Apeldoorn’ bijzondere verhalen over de stad verzamelen en delen. Directeur Ilse Harmelink is tevreden: “Het aantal deelnemers overtrof ruim onze verwachtingen en het enthousiasme was groot. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit enthousiasme over onze stad straks ook wordt gedeeld tijdens verjaardagsfeestjes en andere gelegenheden. Dat is fijn, want ik kan wel roepen dat Apeldoorn zo’n fijne stad is, maar het is veel geloofwaardiger als anderen dat zeggen.”

 

Online training

Van alle masterclasses zijn filmopnames gemaakt en de samenvattingen zijn te bekijken op www.verhaalvanapeldoorn.nl. Op deze site is ook een online training ‘word ook stadspromotor van Apeldoorn’ te vinden. Een aanrader volgens Harmelink: “In twintig minuten leer je van alles over Apeldoorn, over citymarketing en over de manieren waarop jij kunt meehelpen Apeldoorn op de kaart te zetten. Als je de online test goed doet, krijg je ook een kenniscertificaat.”