Stedendriehoek

Verdwalen in een fantasiewereld

APELDOORN – Tot en met 19 maart kan de jeugd meedoen aan de V(irtual) R(eality) Art tekenwedstrijd. “Houd je van tekenen, nieuwe dingen proberen en ben je tussen de 8 en 12 jaar? Doe dan mee met de VR Art tekenwedstrijd en wie weet win je gave prijzen!” aldus een woordvoerder.

Op dit moment zijn de werken van de tien finalisten van zowel Schilderij van het jaar als Tekening van het jaar te bewonderen in CODA, Vosselmanstraat 299. Ook in CODA VR Lab draait het de komende weken om teken- en schildertalent. “De eerste editie van deze tekenwedstrijd staat in het teken van jouw fantasiewereld. Hoe deze wereld er precies uitziet is natuurlijk helemaal aan jou! Het enige wat de jury wil, is dat ze erin kan verdwalen.”

“We gaan op zoek naar de mooiste tekeningen die gemaakt zijn in het programma Tilt Brush. Tijdens de inloopdagen (elke woensdag van 15.00 tot 17.00 uur) kun je in CODA VR Lab werken aan jouw tekening en inzending. Ben je nog niet tevreden? Dan kun je op de zondagen tijd reserveren om verder te werken. Stuur jouw tekening voor 19 maart naar tekenwedstrijd@coda-apeldoorn.nl. De winnaar wordt op 26 maart bekend gemaakt.”

Bij een wedstrijd horen natuurlijk prijzen. Voor de winnaar wordt CODA VR Lab op afspraak eenmalig opengesteld. “Je mag dan vijf mensen uitnodigen om samen een uur lang de mogelijkheden van VR te ontdekken. Daarnaast krijgt de winnaar ook nog een stempelkaart om zo in CODA Fablab te werken of toffe activiteiten bij te wonen.  De tweede en derde plek worden beloond met een stempelkaart voor CODA FabLab. De tekeningen van de winnaars worden na de uitreiking een week lang getoond op de beeldschermen in CODA junior.”

Kijk voor meer informatie op de website www.coda-apeldoorn.nl/tekenwedstrijd