Stedendriehoek

Veilig op de fiets

APELDOORN – Op woensdag 15 juni verzorgen Doortrappen Apeldoorn en de Fietsersbond een fietsinformatiedag in Apeldoorn. Tijdens deze dag helpen fietsdocenten van de Fietsersbond senioren veilig op het zadel.

De fietsinformatiedag vindt van 10.00 tot 14.00 uur plaats bij De Groene Hoven aan de Koninginnelaan 280. Om 10.30 uur wordt daarnaast de eerste Apeldoornse Doortraproute geopend en kan deze gelijk worden gefietst. Met kans op een mooie prijs. Met de fietsinformatiedag wordt aandacht gevraagd voor fietsveiligheid voor senioren. Tijdens de dag worden tips gegeven om veilig en met plezier op de (elektrische)fiets te stappen.

Fietsinformatiedag voor senioren

Daarnaast helpen fietsdocenten onder andere bij het goed afstellen van de fiets, beantwoorden fietsvragen en geven tips voor de aanschaf van een passende fiets en het uitstippelen van een fietstocht. Er is zelfs een fietsparcours waarmee geoefend kan worden. Ook worden er fietsfitoefeningen gedaan. Senioren kunnen langsfietsen om in gesprek te gaan met de fietsdocenten. Aanmelden is niet nodig.

Zin om gelijk een mooie en veilige ronde te fietsen? Dat kan door Doortraproute Apeldoorn te rijden. Start en finish is tevens bij De Groene Hoven, waar de route wordt uitgedeeld. Het is een route van 24 kilometer met voldoende rustpunten en zoveel mogelijk ruime en rustige paden en weinig obstakels. Iedereen die de route die dag gaat fietsen en tussentijds mooie/leuke foto’s maakt, wordt gevraagd deze te delen. De mooiste foto’s worden beloond met mooie prijzen.

Voor meer informatie: www.doortrappen.nl.