Stedendriehoek

Vegetarische barbecue op Zwitsalterrein

APELDOORN – Op vrijdag 25 augustus gaat Apeldoorn vegetarisch (en veganistisch) barbecueën. Het grootste VEGA BBQ-feest van Apeldoorn wordt verzorgd door Veluwse Schavuyt, VegaVrijdag & BAST BBQ en vindt plaats op het Zwitsalterrein.

“We doelen op minimaal honderd gasten. Vegetariërs, veganisten, flexitariërs, maar ook vleeseters zijn van harte welkom. We willen laten zien dat het traditionele stukje vlees op de barbecue prima vervangen kan worden door een gezondere, dier- en milieuvriendelijke variant.” Om 16.00 uur begint de borrel en om 18.00 uur de barbecue in het proeflokaal van Brouwerij De Vlijt, Vlijtseweg 114 in Apeldoorn.
Verschillende leveranciers bieden hun producten aan. Hoofdsponsor Vegafit zorgt voor heerlijke plantaardige vleesvervangers op de BBQ, zoals steaks, nuggets, burgers en balletjes. Loods17 – de lunchroom van kringloop & re-integratieorganisatie Foenix – voorziet de bezoekers van groentespiezen, salades, stokbroden en dips. GRO (Green Recycled Organics) laat bezoekers kennismaken met hun fantastische paddenstoelburger, die groeit op oud koffiedik. Waar Apeldoorn serveert soepen van Kromkommer (soepen van gek gevormde groenten) en neemt lekkere zoetigheden mee. De barbecues draaien volledig op BAST BBQ-kokoskool (gemaakt van kokosafval, dus zeer duurzaam).
Veluwse Schavuyt stelt het proeflokaal bij Brouwerij De Vlijt beschikbaar en natuurlijk zijn er rondleidingen door de brouwerij. Plek Apeldoorn zorgt voor extra ‘plekken’, mocht dit nodig zijn in verband met slecht weer. Door een goede samenwerking met leveranciers en partners zijn de kosten laag gehouden en wordt een geringe eigen bijdrage gevraagd. Voor de kinderen geldt een gereduceerd tarief, want ook voor hen is een kennismaking met deze producten leuk en belangrijk.
Aanmelden kan via een e-mail naar informatie@vegavrijdagrestaurants.nl . De kosten bedragen €12,50, kinderen tot 12 jaar betalen € 7,50.