Stedendriehoek

Vang de Boef met WhatsApp

APELDOORN – In Zevenhuizen en in Zuidbroek gaan bewoners die aangesloten zijn bij een WhatsApp-groep Buurtpreventie, zaterdag 14 januari op boevenjacht. De beheerders van de WhatsApp-groepen Anklaar, Sprenkelaar, Fidelio, Sluisoord, De Mheen en Zuidbroek zetten, samen met politie en de welzijnsorganisatie Stimenz, de leden van de WhatsApp-groepen op scherp met Vang de Boef.

“Hoe? Door in de wijk een opvallend incident te laten plaatsvinden en daarvan melding te maken bij de WhatsApp-groep. We gaan ervan uit dat dit de nodige reacties bij de WhatsApp-groepen losmaakt om zo de ’boef’ te volgen en uiteindelijk door de politie te kunnen laten oppakken”, aldus een woordvoerder.

De WhatsApp-groepen zijn bedoeld om elkaar in de buurt te informeren over verdachte situaties en mogelijke criminelen te belemmeren hun plannen uit te voeren. Zo wordt de veiligheid in de eigen buurt bevorderd. “Tot nu toe is het, buiten wat kleine incidenten, vrij rustig gebleven en daar zijn we blij om. Om de samenwerking tussen de verschillende WhatsApp-groepen met de politie te trainen is deze realistische oefening bedacht. We zijn benieuwd of (direct) omwonenden worden gealarmeerd door de verdachte situatie.”

De organisatie hoopt natuurlijk dat zoveel mogelijk buurtbewoners meedoen. “Nog geen lid van buurtpreventie via WhatsApp? Dan kan men zich nu nog aanmelden door te mailen naar whatsappzevenhuizen@gmail.com (voor bewoners uit Zevenhuizen) of buurtpreventie@apeldoorn-zuidbroek.nl (voor bewoners uit Zuidbroek). Dan wordt men opgenomen in de WhatsApp-groep in de buurt. Degenen die zich aanmelden, ontvangen meer informatie en kunnen meedoen met Vang de Boef. Mensen die al lid zijn van  buurtpreventie via dit medium, ontvangen een bericht voor deelname van de regiegroep.”

Na de actie op 14 januari zijn deelnemers van harte welkom van 16.00 tot 17.30 uur in 1005 (Aristotelesstraat 1005). Onder het genot van een kopje koffie, thee en iets lekkers kan men elkaar ontmoeten en napraten over Vang de Boef met leden van de regiegroep, de wijkagent en de buurtregisseur.