Stedendriehoek

Van Wamelen Optiek: ‘Oog voor klant en detail essentieel in ons gezellige team’

Een laagdrempelige, huiselijke sfeer creëren. Dat was de doelstelling van het team van Van Wamelen Optiek, bij de verhuizing binnen winkelcentrum ’t Fort begin februari van dit jaar. Dat is dus alweer een half jaar geleden, maar wel een bijzonder halfjaar. Immers, na nauwelijks anderhalve maand op het nieuwe adres Linie 385 brak de coronacrisis uit.

Vooral die eerste maanden in het ‘nieuwe normaal’, toen de optiekzaak werd belemmerd in diensten waarbij lichamelijk contact uit den boze was, waren ook voor Eugène, Mascha, Danny, Eline en Tom erg zwaar. Echter, het team sloeg zich er dapper doorheen en inmiddels loopt de winkel weer als een zonnetje. Zozeer zelfs dat ‘gezinsuitbreiding’ binnen het enthousiaste gezelschap noodzakelijk is geworden.

“We hebben het momenteel hartstikke druk”, glunderen de eigenaren Eugène en Mascha. “Ook daarom zijn we dringend op zoek naar een extra luisterend oor en een vers setje handen. Omdat we een klein maar gezellig team zijn, is het van het grootste belang dat onze nieuwe opticien een heuse teamspeler is, gedreven uiteraard en in het bezit van een gezonde dosis humor.” De kersverse aanwinst komt terecht in een leuk team, dat naast oogmetingen alles op het gebied van brillen en lenzen kan aanbieden. “Wij hebben oog voor klant en detail, wij maken tijd voor kwaliteit en blinken uit in persoonlijke benadering en ‘ouderwets’ aandacht voor onze bezoekers.”

Transparante uitstraling

In de grotere winkel heeft Van Wamelen Optiek aparte ruimtes gecreëerd, zonder deuren, om zo de transparante uitstraling te bewaren. Er is meer ruimte om het assortiment brillen nóg beter laten zien en – heel belangrijk – het vakmanschap en ambacht tonen aan het publiek. “Onze werkplaats is tegenwoordig duidelijk zichtbaar voor de klanten en biedt de sensatie die je kent van live-cooking: met eigen ogen en van heel dichtbij zien hoe we je bril weer perfect klaar maken voor gebruik.” Trots presenteert het team op het nieuwe adres ook nieuwe brillenmerken en viert het tevens de terugkeer in de winkel van het door de jaren heen verdwenen merk Dilem. Voorts vestigt Van Wamelen Optiek meer dan voorheen de aandacht op het comfort van nachtlenzen, nog steeds een bij veel mensen onbekend en daardoor onbemind type contactlenzen, dat nochtans veel voordelen biedt. Een ander belangrijk voordeel, maar dan voor de opticiens zelf, is dat de nieuwe winkel ook veel beter zichtbaar is vanaf de weg. “Op onze nieuwe locatie zijn we ons ook meer gaan richten op de optometrie.”

Van alle markten thuis

Eugène en Danny zijn opticiens, Eline is style-adviseuse, Tom is optometrist en Mascha is opticien, contactlensspecialist en functioneel oogzorgspecialiste. Het team van Van Wamelen Optiek is, kortom, van alle markten thuis. “En dat moet ook, want een slecht advies kan eenvoudig blijvende schade aanrichten aan uw ogen. Daarom is een deskundig advies en een goede service van uw opticien enorm belangrijk. Maar naast een goed advies over de juiste sterkte wilt u natuurlijk ook een modieus en comfortabel montuur of comfortabele contactlenzen. Wij weten dat als geen ander en we hebben dan ook een groot assortiment modieuze en comfortabele brillen, zonnebrillen en contactlenzen die wereldwijd worden ingekocht. Recent hebben we de nieuwste collectie weer een fraai plekje in onze winkel gegeven. Kom gerust eens langs om die met eigen ogen te bewonderen.”

Van Wamelen Optiek is gevestigd op het adres Linie 385 in winkelcentrum ’t Fort. Telefoon 055-3010720, e-mail info@vanwamelenoptiek.nl en website www.vanwamelenoptiek.nl. De openingstijden zijn: dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 17.30 uur, vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Zondag en maandag gesloten.