Stedendriehoek

Van beveiliger naar timmerman, Jessy heeft er zin in!

Na 7 jaar als beveiliger te hebben gewerkt, met onregelmatige uren en regelmatig weekenddiensten, vond de 25-jarige Jessy uit Apeldoorn het tijd voor iets anders. “Mijn interesse voor het vak van timmerman werd gewekt na de aankoop van ons eigen huis. Deze hebben we helemaal gestript en vanaf nul weer opgebouwd. M’n vriendin vroeg of dit niet iets voor mij was. Want in dit werk kon ik m’n energie kwijt, lekker met mijn handen bezig zijn en geen onregelmatige uren en weekenden meer werken. Dus ik ben gaan solliciteren.”

In zijn zoektocht naar een opleidingsplek bij een bouwbedrijf kwam Jessy al snel bij Nikkels op de website terecht. “Ik heb gekeken welke bouwbedrijven er in de regio van Apeldoorn zaten en wat me aansprak qua projecten. Nieuwbouwwoningen, waar Nikkels in gespecialiseerd is, vond ik interessant. Dus ik heb direct een sollicitatie gestuurd. Na mijn gesprek was ik enthousiast, ik werd fijn ontvangen en het werd me duidelijk dat er bij Nikkels ook veel doorgroeimogelijkheden zijn. Met Berry Schut van Bouwmensen heb ik gekeken naar mijn persoonlijke opleidingstraject. Ik ben nu gestart met Timmerman niveau 2 en als dat klaar is ga ik door naar niveau 3.”

Weer naar school
“Ja dat was wel even omschakelen, maar als je gemotiveerd bent loop je er wel makkelijker doorheen. Het opleidingstraject duurt 1 tot 2 jaar, het ligt echt aan je eigen snelheid. Omdat ik boven de 20 ben, zit ik in een zijstroomklas. Hier heb je wat meer vrijheid, je bent zelf verantwoordelijk voor je opleiding. Voor mij ideaal, want ik ben 7 maanden geleden vader geworden van een dochter. Door de vrijheid is de opleiding voor mij prima te combineren met werk en privé.”