Stedendriehoek

Van Apeldoorn naar Deventer, en van Deventer naar Zutphen

Toe aan nieuwe uitdagingen? Maak dan van boodschappen doen weer eens iets leuks. We snappen dat de meesten bij ‘boodschappen doen’ niet direct staan te juichen, maar lees toch even verder. Deze manier van ergens anders boodschappen gaan doen, is namelijk niet alleen goed voor alle winkeliers maar ook voor jouw mind en ontspanning. En nog leuk ook. 

Je dagen worden helaas nog altijd beperkt door thuiswerken, boodschappen doen, het dagelijkse ommetje of even met de fiets weg. Heel misschien ben je een van de bofkonten die naar het werk toe moeten en nog gesprekken met collega’s kunnen voeren. Of misschien kun je je sport nog of weer uitoefenen. Wat je ook wel of niet mag, dit is echt een Must-do!

Ga eens ergens anders heen
Woon jij in Apeldoorn en doe je dan (het meest logisch) waarschijnlijk ook daar je boodschappen? Dan vragen we je de volgende keer met je shopper tas naar Deventer of Zutphen te gaan. Andersom geldt overigens hetzelfde. Woon je in Zutphen, ga jij volgende week naar Apeldoorn of Deventer. Waarom? Dat gaan we je vertellen.

Kun je je laatste vakantie nog herinneren? Of dat in het buitenland was of in Nederland, of je je vakantie vierde op de camping, een huisje had gehuurd of zelfs als je in een hotel zat. De kans is heel groot dat je in je vakantie een of meerdere keren boodschappen hebt gehaald. Misschien een kar vol en misschien maar een paar flesjes water of wat lekkers. Kun je je dat nog herinneren?

Anders dan thuis
Weet je ook nog welk gevoel dat opriep? Waarschijnlijk een heel ander gevoel dan dat je nu ’s ochtends bedenkt dat de boodschappen ook nog gedaan moeten worden. Dat komt dus niet door het boodschappen doen maar doordat het een routine is geworden. Een routine die je bestempeld hebt als ‘niet leuk’. Dat gevoel kun je omdraaien. Wij leggen je uit hoe je van het ‘gewone boodschappen doen’ een echt uitje kunt maken.

Daarvoor ga je dus niet naar de supermarkt waar je normaal gesproken heen gaat, maar naar een andere plaats. Uiteraard mag het ook een dorp ergens in de buurt zijn. Het liefst een plek die jij nog niet zo goed kent en waar je de weg nog een beetje moet zoeken. Net als op vakantie.

De route, de tas en het boodschappenlijstje
Kies het liefst een soort vakantieroute. Stop onderweg voor een coffee-to-go of ga met je Charm tas aan de arm de toerist uithangen. Haal je ‘vakantie broodjes’ bij de plaatselijke bakker en verwen je zelf met ander lekkers van de stad waar je shopt.

Gaan de kinderen mee? Laat ze dan ook zelf boodschappen doen en zelf betalen. Hun aankopen nemen ze zelf in een eigen kinder rugzak mee en kijk zelf door de ogen van je kinderen naar dit spannende momentje. Voor kinderen zijn de standaard ‘grote mensen’ activiteiten namelijk heel spannend. Grote kans dat je ze ziet groeien waar je bij staat. En jij? Jij geniet gewoon van een dagje vakantie terwijl je hele nuttige dingen aan het doen bent.