Stedendriehoek

Vakantiegeld samen delen in Apeldoorn

Het is inmiddels traditie: voor de dertiende keer organiseren kerken in de gemeente Apeldoorn de actie Vakantiegeld Samen Delen. “Er is een groot verschil, ook in Apeldoorn, tussen mensen die van weinig geld moeten zien rond te komen en mensen die het financieel goed hebben. De kloof tussen beide groepen groeit alleen maar. De actie Vakantiegeld Samen Delen wil een brug bouwen over deze kloof: de giften van de gevers worden verdeeld over de ontvangers”, vertelt Gertrudeke van der Maas,

diaconaal ondernemer en predikant van de Protestantse Gemeente Apeldoorn (PGA).

Meer verbondenheid

“Zo zorgen we met elkaar voor meer verbondenheid tussen mensen in de gemeente Apeldoorn. Veel mensen delen graag: er is vorig jaar meer dan €207.000,- gedeeld. Veel mensen kunnen een bijdrage goed gebruiken: vorig jaar bereikte de actie meer dan 2000 mensen.”

Iedereen kan meedoen

“Bij de actie Vakantiegeld Samen Delen Apeldoorn kan iedereen meedoen: door te geven of een aanvraag te doen. Daarvoor hoeft iemand uiteraard geen lid van de kerk te zijn. Er zijn wel een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit deze actie. Die voorwaarden staan op de website: www.vakantiegeldsamendelenapeldoorn.nl.”

Aanvragen tot en met 31 mei

Tot en met 31 mei kunnen mensen een aanvraag doen om een bijdrage te ontvangen. De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage: u woont in de stad Apeldoorn, in Beekbergen, Beemte Broekland, Hoog Soeren, Lieren, Loenen, Oosterhuizen, Ugchelen of Wenum-Wiesel en voert een zelfstandig huishouden. Uw netto inkomen is een jaar of langer onder het normbedrag per maand: voor gehuwden/samenwonenden is dat: €1.916,57 en voor een alleenstaande/alleenstaande ouder is dat: €1.354,47.