Stedendriehoek

Vakantie in eigen tuin

De milieustraten in Nederland hebben het een stuk drukker gekregen. Vanwege de corona maatregelen blijven mensen thuis en gaan of te wel klussen of de tuin opruimen. Het gevolg een toename van tuinafval wat afgegeven wordt bij de milieustraten. De file op de Nederlandse snelwegen zijn verschoven naar de milieustraat. Het is niet uitzonderlijk dat er continu een file bij de milieustraat staat vanwege de drukte.

Afval
Bij sommige milieustraten kan uitsluitend op afspraak puin- of tuinafval ingeleverd worden. De gemeente Helmond bijvoorbeeld werkt met een afsprakensysteem om de grote drukte te reguleren. Door de corona zijn mensen die door het coronavirus thuis zitten massaal aan de slag gegaan in de tuin. Niet echt vreemd omdat veel Nederlanders dit jaar hun zomervakantie in de eigen tuin vieren.

Vakantie
Vliegreizen naar het buitenland zijn niet gewenst. Frankrijk, het grootste vakantieland sluit voor toeristen hun grenzen. Dit jaar dus niet naar de Franse camping of appartement. Het is voor het eerst sinds jaren dat de Route de Soleil geen zwarte weekenden zal kennen. Nederlanders zijn naarstig op zoek naar alternatieven. Het wordt of vakantie in eigen land of thuis blijven.

Tuinsets
Tuincentra rekenen op een omzet vergroting vanwege deze ontwikkelingen. Mensen willen hun tuin of balkon op orde hebben en investeren hun vakantiegeld in tuinmeubelen. Met name de luxe tuinsets zullen populair worden. Een aluminium tuinbank kopen als loungeset bijvoorbeeld of een hardhouten robuuste tafel met comfortabele zitstoelen.

Materiaal
Tuinmeubelen zijn er in alle soorten en maten. Van hout, bamboe, metaal, aluminium of kunststof. Tuinmeubels van hardhout Europees of Tropisch hardhout met een FSC keurmerk zijn veruit het duurzaamste alternatief. Ze gaan jarenlang mee, komen uit duurzaam beheerde bossen, zitten lekker en zien er mooi uit. Ook naaldhout met een keurmerk is een goede optie. Door je tuinset in de winter af te dekken, of binnen te zetten, niet te laten drogen in de felle zon en regelmatig te behandelen met olie, verf of was, heb je er lang plezier van.

Metaal
Aluminium is sterk en licht, maar de productie kost veel energie. Een voordeel is dat deze tuinmeubelen heel lang meegaan, als je ze goed onderhoudt. Gelakt staal roest alleen op plekken met krassen. Een lik verf helpt dat voorkomen. Je kunt de meubelen ook helemaal behandelen met (auto)wax. Een aluminium tuinbank kopen is een investering voor jaren.

Thuis vakantie houden heeft ook zijn voordelen. Het voorkomt de jaarlijkse stress van waar willen we naar toe en vervolgens overvolle vluchthavens en autowegen.