Stedendriehoek

Vaassense organist in het zonnetje gezet

Ruim 25 jaar is Fred van den Berg binnen de Hervormde Gemeente van Vaassen organist geweest en dat was een goede reden om hem in het zonnetje te zetten. Nietsvermoedend stapte hij aan het begin van de kerkdienst achter het orgel en begeleidde de dienst. Na afloop van de dienst werd hem gevraagd even naar beneden te komen en werd hij verrast.

Joop van Essen memoreerde, als voorzitter van het college van kerkrentmeesters, dat de aanstelling van Fred uit nood geboren was. Heijmen van ’t Einde had een TIA gehad en kon gedurende een periode niet spelen. Ab Kers zou als zijn vaste vervanger een aantal diensten kunnen overnemen, maar alle diensten was teveel, bovendien zou er dan geen achtervang meer zijn. De kerkvoogden besloten toen Fred te vragen om ook een aantal diensten voor zijn rekening te nemen. Hij ontving een insigne die hem door zijn vrouw Tineke werd opgesteld en uiteraard een bos bloemen.

Overigens was het voor Fred niet nieuw om kerkdiensten te begeleiden, hij speelde met enige regelmaat in de Pniëlkerk in Wenum.

Daarnaast vermeldde Joop dat Fred ook op veel meer fronten actief was in de kerk. Naast zijn (betaalde) baan als koster is hij ook onder meer als vrijwilliger actief in de evenementencommissie, de evangelisatiecommissie, begeleidde hij in betere tijden het ouderenkoor van de Speulbrink.