Stedendriehoek

Unieke kans voor bedrijven tijdens Cleantech Tomorrow

TEUGE – De Cleantech Regio organiseert dit jaar voor de vijfde keer Cleantech Tomorrow. Dit jaar vindt het event plaats op vrijdag 20, zaterdag 21 en dinsdag 24 april, met als hoofdlocatie vliegveld Teuge. Er staan allerlei activiteiten op het programma, waaronder de Business Challenge op 24 april. Hierbij kunnen bedrijven studenten van de HAN, Saxion en Windesheim, gratis om advies vragen naar circulaire mogelijkheden.

Tijdens de Publieksdag op zaterdag 21 april kunnen bezoekers een kijkje nemen in het dorp van de toekomst, presenteren leerlingen uit het voortgezet onderwijs hun ideeën voor een meer duurzame samenleving en zijn er veel leuke kinderactiviteiten. Dinsdag 24 april is vooral voor bedrijven en betrokken instellingen. “We ontvangen zo’n 800 bezoekers”, vertelt Eddy Tulp, werkzaam bij Saxion. “Het bedrijfsleven is altijd goed vertegenwoordigd tijdens het event. Er is ook veel te halen voor hen. Zoals de unieke kans om jonge professionals te laten meekijken naar de mogelijkheden om meer circulair te denken in het bedrijfsproces.” Daarnaast is er de mogelijkheid voor studenten om in contact te komen met deskundigen en professionals op meerdere gebieden.

 

Bedrijven krijgen bij hun aanmelding voor het Cleantech Tomorrow Event de gelegenheid om hun vraag aan de studenten te formuleren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Alle bezoekers krijgen toegang tot de festival-app. In die app staat onder meer hun persoonlijke programma, hun functie en deskundigheden. Via de app zijn alle bezoekers beschikbaar voor consultatie door studenten. Zij zijn het hele event in groepjes bezig met de vragen van de bedrijven. Omdat in de app bekend is wanneer de bezoeker aan een activiteit deelneemt, is het voor de studenten bekend wanneer zij een bezoeker kunnen raadplegen. De raadplegingen gaan in blokjes van maximaal tien minuten op daartoe gemerkte businesspoints op het festivalterrein. Aan het einde van de dag presenteren de studenten de opgedane ideeën aan de bedrijven in de vorm van een posterpresentatie. Zo zullen tijdens de Businessdag veel bezoekers betrokken zijn bij concrete oplossingen voor vragen van bedrijven.