Stedendriehoek

Unieke inkijk bij ambulanceorganisatie Witte Kruis

APELDOORN – Acute-zorgorganisatie Witte Kruis verzorgt op zaterdag 1 juni een open dag op de ambulancepost aan Saba 4 in Apeldoorn. Het wordt een dag vol spannende demonstraties en leuke activiteiten, zo beloven de organisatoren Jarno Goedkoop, Arjan Verhagen en Willeke van Stijn. “We gaan er een feestelijke en leerzame dag van maken voor jong en oud.”

Wat men precies kan verwachten, vertellen ze nog niet, maar een tipje van de sluier oplichten willen Jarno, Willeke en Arjan wel: “Ambulances hebben altijd een aantrekkingskracht op mensen. En wij willen graag iedereen een kijkje geven achter de schermen. Naast onze eigen ambulances zijn er op deze dag ook ketenpartners aanwezig. Denk aan de meldkamer, het Rode Kruis, de wensambulance en nog een aantal belangrijke partners.”

Naast de demonstraties en een tentoonstelling van de materialen die worden gebruikt in de ambulance, is er ook genoeg vermaak voor kinderen. “Je kunt je laten schminken, kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, er is een speurtocht en je kunt zelfs een bezoek van de ambulance aan je school winnen”, vertellen Jarno, Willeke en Arjan enthousiast.
Vijf jaar geleden organiseerde Witte Kruis ook al een open dag op de ambulancepost in Apeldoorn. Dat was een groot succes, veel nieuwsgierige bezoekers kwamen een kijkje nemen.

Deze feestelijke open dag vieren de collega’s van Witte Kruis graag met de inwoners van Apeldoorn, dus mis deze unieke kans niet en kom op zaterdag 1 juni langs tussen 10.00 en 16.00 uur.