Stedendriehoek

Uittips voor in Apeldoorn: Drakenbootfestival

Vr. 21 t/m zo. 23 juni

Drakenbootfestival

Apeldoorn staat van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni in het teken van het Drakenbootfestival. Spektakel, water, boten, teamspirit, competitie, buitenlucht, straattheater en muziek: een greep uit de elementen die het Drakenbootfestival zo aantrekkelijk maken en dat daarmee is uitgegroeid tot het grootste festival in Apeldoorn. Op vrijdag met het Drakenpopconcert en op zaterdag en zondag met de spannende drakenbootraces aan de kanaaloevers van Apeldoorn. Daarnaast kun je ook genieten van straattheater, een braderie, dj’s en bands en een groot kinderdorp. Op zaterdag en zondag is de toegang gratis.

uit.inapeldoorn.nl/drakenbootfestival-2024

Vr. 14 t/m do. 20 juni

Zero Waste Zomer Week

Van vrijdag 14 tot en met donderdag 20 juni vindt de Zero Waste Zomer Week plaats. Deze inspirerende week zit vol (veelal gratis) activiteiten voor jong en oud, verspreid over de hele gemeente. Van een kijkje achter de schermen bij Foenix tot een Fixing Fashion workshop bij CODA en een workshop wasmiddel maken bij Dille & Kamille. Ontdek hoe makkelijk, leuk en besparend duurzame keuzes kunnen zijn!

uit.inapeldoorn.nl/zero-waste-zomer-week

Zo. 23 juni

Royal Sundays

Deze zomer is er iedere zondag vertier in de Apeldoornse binnenstad. Onder de noemer Royal Sundays wordt uitgepakt met een breed scala van kleinschalige activiteiten, evenementen en straattheater. Deze zondag kun je op verschillende plekken genieten van gratis muziekoptredens. Er is livemuziek op het Raadhuisplein, Historian verzorgt een optreden in het Muziekcafé van GIGANT en in het Oranjepark staan onder anderen coverduo Anne & Hans en het Matrozenkoor Apeldoorn op het programma.

uit.inapeldoorn.nl/royal-sundays