Stedendriehoek

Uittips voor in Apeldoorn: Buitenspeeldag Marktplein

Wo. 12 juni

Buitenspeeldag Marktplein

Op woensdag 12 juni is het Nationale Buitenspeeldag. In diverse wijken in Apeldoorn zijn er gratis activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Nieuw dit jaar is de locatie Marktplein, in hartje binnenstad. Op het Marktplein en onder de Markthal vinden diverse sport- en spelactiviteiten plaats, waaronder een pannaveld, stoepkrijten en circusspeelgoed. Ook zijn de mascottes Binky van Kinderparadijs Malkenschoten en Champ van de Atletiekunie aanwezig. De activiteiten vinden plaats tussen 14.30 en 17.00 uur en de toegang is gratis.

uit.inapeldoorn.nl/buitenspeeldag-marktplein

Za. 15 en zo. 16 juni

Gigalerie  

Het is weer tijd voor een Gigalerie. Deze derde editie vindt plaats op zaterdag 15 en zondag 16 juni. Gigalerie biedt kunstliefhebbers en verzamelaars de kans om kunst van kunstenaars van alle niveaus uit Apeldoorn als eerste te aanschouwen én indien gewenst te kopen. Het belooft een weekend vol kunst, inspiratie en ontmoetingen te worden, met op zaterdag 15 juni een feestelijke vernissage van 19.30 tot 20.00 uur in het café van GIGANT. Van 20.00 tot 21.30 uur is de tentoonstelling geopend en heb je de mogelijkheid kunstwerken te kopen. Op zondag 16 juni ben je tussen 12.30 en 16.30 uur welkom om de tentoonstelling te bezoeken.

uit.inapeldoorn.nl/gigalerie-3-tentoonstelling

Zo. 16 juni

Slootjesdag

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op zondag 16 juni tussen 14.00 en 17.00 uur met hun (groot)ouders, vriendjes of vriendinnetjes ontdekken hoe bijzonder het leven is in vijverwater. Welk waterdiertje kan ook ‘s zomers schaatsen? Wie zwemt op z’n rug? Samen met IVN natuurgidsen gaan kids zelf onderzoeken welke waterdiertjes in het water leven. IVN natuurgidsen verzorgen de benodigde materialen zoals schepnetten, zoekkaarten, waterbakken en helpen met onderzoeken. Kosten zijn €2,- per deelnemend kind.

uit.inapeldoorn.nl/ivn-slootjesdag-in-apeldoorn

Zo. 16 juni

Vaderdag

Aanstaande zondag is het Vaderdag. Wil jij je vader verrassen? Met deze tips die we voor jou verzameld hebben moet dat zeker lukken. Ga eropuit en verras hem met een leuke activiteit in Apeldoorn.

uit.inapeldoorn.nl/vaderdag