Stedendriehoek

Uittips voor in Apeldoorn

Zaterdag 6 april

Lentebierfestival Caterplein

Het kwik stijgt langzaam maar zeker en daarmee breekt ook het terrasseizoen aan. Als bierliefhebber heb je in het eerste weekend van april extra geluk; dan is het namelijk weer tijd voor het jaarlijks terugkerende Lentebierfestival, deze keer op het Caterplein met nog meer bieren op meer locaties. Proef de lekkerste lentebiertjes, geniet van lekker eten en van livemuziek. Het Lentebierfestival vindt plaats op zaterdag 6 april van 15.00 tot 22.00 uur. Toegang is gratis.

uit.inapeldoorn.nl/lentebierfestival-caterplein

Zondag 7 april

Platenbeurs Small edition ACEC

Zaterdag 7 april is er een fijne maar kleine Platenbeurs te vinden in ACEC. Normaal hangen er alleen plaatjes aan de muur, maar nu liggen er dus vinyl plaatjes in de bakken. Er komen een aantal bevriende platenbazen naar Apeldoorn en die nemen bakken vol cd’s, lp’s en singles mee. Van aantrekkelijke koopjes tot prachtige collector items.

uit.inapeldoorn.nl/platenbeurs-apeldoorn-small-edition

Za. 6 en zo. 7 april

Trots Lentemarkt

Het Leesten is de ideale plek voor een heerlijke wandeling aankomend weekend. Combineer je wandeling met de Trots Lentemarkt. Deze gezellige markt is op zaterdag 6 en zondag 7 april te vinden op Het Leesten. De markt biedt een divers aanbod van duurzame producten met een eerlijk verhaal. Van droge worst tot hippe badkleding en van verse honing tot interieurdecoratie. Toegang is gratis.

uit.inapeldoorn.nl/trots-lentemarkt

Vanaf di. 2 april

Jachtslot Het Oude Loo weer geopend

Het gedeelte rondom Jachtslot Het Oude Loo is slechts enkele maanden per jaar geopend voor publiek; dit jaar van 2 april tot en met 31 mei. In deze periode kun je dus door het parkgedeelte rondom Het Oude Loo wandelen en genieten van de bijzondere huisjes met elk een eigen verhaal en de prachtige rododendrons en azalea’s. Koop vooraf online een entreeticket voor €2,-. Kinderen tot 12 jaar en rolstoelgebruikers hebben gratis toegang tot het park. Tip: Koop een jaarkaart voor 10 euro en je kunt het gehele jaar onbeperkt wandelen in het Paleispark.

uit.inapeldoorn.nl/jachtslot-het-oude-loo-open-voor-publiek