Stedendriehoek

Uittips voor in Apeldoorn

Zo. 31 maart en ma. 1 april

Pasen

Op zondag 31 maart en maandag 1 april is het Pasen. Eropuit in Apeldoorn in het extra lange paasweekend? We hebben een aantal leuke tips voor je verzameld. Zo wordt bij Café het Oude Huis het traditionele eieren gooien georganiseerd, kun je paaseieren zoeken bij Kinderpretpark Julianatoren en komt De Veluwsche Stoomtrein weer op stoom.

uit.inapeldoorn.nl/pasen

Ma. 1 tot en met zo. 7 april

Nationale Museumweek

Van 1 tot en met 7 april staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. Je kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Zo kun je in deze week met de Museumkaart van iemand anders naar Paleis Het Loo. Gratis dus. Ook CODA en Kröller-Müller Museum zijn deelnemer, met diverse extra activiteiten.

uit.inapeldoorn.nl/nationale-museumweek

Zo. 31 maart

Centrumwandeling

Het AGC verzorgt wekelijks wandelingen onder leiding van een gids. Op zondag 31 maart kun je een wandeling door het centrum volgen, waarbij je wandelt langs bijzondere architectuur. Je hoort hoe het boerendorpje Apeldoorn aan het eind van de 19de eeuw totaal veranderde in een deftige woonplaats en uiteindelijk uitgroeide tot de stad die het nu is. De startlocatie is de hoek van de Hoofdstraat/ Deventerstraat. De kosten bedragen €5,-.

uit.inapeldoorn.nl/centrumwandeling

Vanaf di. 2 april

Jachtslot Het Oude Loo weer geopend

Het gedeelte rondom Jachtslot Het Oude Loo is slechts enkele maanden per jaar geopend voor publiek: dit jaar van 2 april tot en met 31 mei. In deze periode kun je dus door het parkgedeelte rondom Het Oude Loo wandelen en genieten van de bijzondere huisjes met elk een eigen verhaal en de prachtige rododendrons en azalea’s. Koop vooraf online een entreeticket voor €2,-.

uit.inapeldoorn.nl/jachtslot-het-oude-loo-open-voor-publiek