Stedendriehoek

Uittips voor in Apeldoorn

Wo. 13 t/m zo. 17 maart

Royal Light Festival

Van woensdag 13 tot en met zondag 17 maart vormt Apeldoorn hét decor voor de tweede editie van het Royal Light Festival. Dit gratis toegankelijke lichtfestival combineert lichtkunst, cultuur en het historische verhaal van Apeldoorn. Dit jaar zijn er maar liefst elf lichtkunstwerken te bewonderen op verschillende locaties tussen Paleis Het Loo en de binnenstad. Het festival wordt aangevuld met diverse lokale side-events, waaronder een lampionnenoptocht voor kinderen, een concert van de Ereprijs in de Grote Kerk en een lichttunnel bij Proef-Locaal Het Achterom.

uit.inapeldoorn.nl/royal-light-festival

Za. 16 t/m zo. 24 maart

Voorjaarskermis

Ben jij klaar voor een ritje in de draaimolen? Zin om je tanden in een mierzoete suikerspin te zetten? Een gokje te wagen bij één van de kramen? Kom dan naar de Voorjaarskermis. Deze kermis met ruim 35 attracties is te vinden op het parkeerterrein aan De Voorwaarts. Het parkeren blijft, zoals elk jaar, gratis. De Voorjaarskermis is van zaterdag 16 t/m zondag 24 maart.

uit.inapeldoorn.nl/voorjaarskermis-op-de-voorwaarts

Za. 16 maart

Apeldoornse Boekenbal

Dit jaar start de Boekenweek met een heus Apeldoorns Boekenbal op zaterdag 16 maart in Theater Orpheus: een feestelijke avond met interessante gesprekken, signeersessies, dans en livemuziek van That Day. Host en presentator Bas Steman gaat in gesprek met Tommy Wieringa, Özcan Akyol en Connie Palmen over hun boeken en inspiratiebronnen. De schrijvers gaan ook met elkaar in gesprek over hun inspiratie en drijfveren. Er zijn nog een aantal tickets beschikbaar, dus wees er snel bij!

uit.inapeldoorn.nl/het-apeldoornse-boekenbal