Stedendriehoek

Uittips voor in Apeldoorn

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 maart

Exposities in ACEC

ACEC biedt een unieke mix van kunst, cultuur en horeca in industrieel erfgoed. Je vindt hier onder andere wisselende exposities op het gebied van moderne kunst. Recentelijk heeft ACEC zijn aanbod verrijkt met een aantal nieuwe exposities, waardoor bezoekers zich kunnen laten inspireren door de nieuwste werken en creatieve uitingen. De tentoonstellingen in ACEC zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur te bekijken en een bezoek is altijd gratis.

uit.inapeldoorn.nl/acec

Zaterdag 9 maart

Rondleiding op Herenboerderij De Groote Modderkolk

Herenboeren Loenen is een coöperatie waar zo’n 200 huishoudens, samen met een boer, duurzaam voedsel produceren in een gemengd kleinschalig boerenbedrijf. Nieuwsgierig? Bezoek dan aankomende zaterdag de rondleiding op Herenboerderij De Groote Modderkolk van 10.00 tot 11.30 uur. Tip: combineer deze interessante rondleiding met het Loenense Enkenpad. Met dit klompenpad, dat start bij De Groote Modderkolk, ontdek je het mooie buitengebied van Loenen.

uit.inapeldoorn.nl/rondleiding-op-herenboerderij-de-groote-modderkolk

Zondag 10 maart

Big Band Sessions in De Babbel

Geniet deze zondag van livemuziek tijdens de Big Band Sessions, van 14.30 tot 16.30 uur bij café De Babbel. Elke tweede zondag van de maand, tot en met april, organiseert Big Band Apeldoorn de Big Band Sessions in De Babbel. Deze zondag verzorgt de Big Band Heerde een gratis gastoptreden. Leuk voor jong en oud en de toegang is gratis.

uit.inapeldoorn.nl/big-band-sessions-in-de-babbel

Zondag 10 maart

Stadswandeling met gids

Benieuwd naar hoe Apeldoorn uitgroeide van een boerendorp tot de stad die het nu is? Het Apeldoorns Gidsen Collectief verzorgt wekelijks wandelingen onder leiding van een gids. Tijdens de stadswandeling door het centrum leert de ervaren gids je van alles over het centrum en een deel van de Parkenbuurt. De wandeling begint bij de hoek Hoofdstraat/Deventerstraat en start om 14.00 uur. De kosten bedragen €5,- per persoon.

uit.inapeldoorn.nl/centrumwandeling