Stedendriehoek

Uittips voor in Apeldoorn

Woensdag 8 november

Licht op Herinnering

Op woensdag 8 november, tussen 18.30 en 21.00 uur, geeft Licht op Herinnering iedereen de mogelijkheid om op de jaarlijkse herdenkingsavond overleden dierbaren op een respectvolle, persoonlijke manier te herdenken en te gedenken op de begraafplaats Soerenseweg. Er zijn langs de route verschillende plekken waar men door middel van licht, muziek en stilte kan stilstaan bij hetgeen de dierbaren hebben nagelaten. De herdenkingsavond is voor iedereen en staat los van geloof, begraafplaats of plek waar de as verstrooid is.

uit.inapeldoorn.nl/licht-op-herinnering

Woensdag 8 november

Ladies Night Vue 

Tijd voor een girlsnight! Op woensdag 8 november geniet je bij Vue in de binnenstad weer van de Ladies Night zoals je hem gewend bent: een goede film, een hapje en drankje, en natuurlijk een goedgevulde goodiebag. Het ideale avondje uit met je vriendinnen! De film van de avond is ‘Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn’. Betaalde toegang.

uit.inapeldoorn.nl/vue-ladies-night

Zaterdag 11 en zondag 12 november

Kootwijker Veen- en Zandtocht

De bladeren hebben de meest fantastische kleuren en het is nog niet al te koud. De perfecte omstandigheden om eens een lekker lange wandeling te maken in de Veluwse natuur. De Kootwijker Veen- en Zandtocht is een wandeltocht waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer. De routes voeren, afhankelijk van de gekozen afstand, door bos en zandverstuiving en over de heide. Natuurgebieden die worden doorkruist zijn onder meer het Kootwijkerveen, het Nieuw Milligsche Zand, de Kootwijkerduinen en het Kootwijkerzand.

uit.inapeldoorn.nl/kootwijker-veen-en-zandtocht 

Dagelijks

CODA Paper Art

CODA Paper Art toont om het jaar papierkunst, variërend van kleine kunstwerken, objecten en sieraden tot levensgrote installaties. Waar sommige kunstenaars een maatschappelijk of actueel thema belichten, vertellen anderen met hun werk een (materiaal)technisch verhaal of belichten ze het ambachtelijke van papierkunst. CODA biedt tijdens Paper Art een uitgebreid programma met activiteiten in CODA en buiten.

uit.inapeldoorn.nl/evenement/coda-paper-art

Dagelijks

Audiotours

Beleef de beste verhalen van Apeldoorn te voet of per fiets met Apeldoorn Stories. In deze gratis app vind je diverse audiotours: van geschiedenis tot kunst en zelfs een route voor kinderen. Ontdek Apeldoorn op geheel andere wijze. Neem een volle mobiel mee, je oortjes en ga op pad! De Apeldoorn Stories app is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play. Alle routes zijn onbeperkt gratis te beluisteren.

uit.inapeldoorn.nl/apeldoornstories

Voor alle uittips: uit.inapeldoorn.nl

Foto: Sven Scholten