Stedendriehoek

Uittips voor in Apeldoorn

Zondag 26 mei

Royal Sundays: Sportplein beweegfestival

In de zomermaanden kun je iedere zondag genieten van extra activiteiten in de binnenstad van Apeldoorn tijdens Royal Sundays. Van straattheater tot evenementen. Deze zondagmiddag is er een Royal Sundays Sport-editie; het Marktplein wordt omgetoverd tot een groot sportwalhalla met de eerste editie van het Sport- en beweegfestival. De toegang is gratis en het is een leuk uitje voor alle leeftijden. Ontdek de kidsarea met een 3 x 3 basketbalveld of doe mee aan het NK Stoepranden. Er zijn diverse straatvoetbaltoernooien op het Marktplein en er zijn beweegmakelaars aanwezig voor mensen die het moeilijk vinden om te sporten en te bewegen.

uit.inapeldoorn.nl/evenement/sportplein-beweegfestival

Do. 23 t/m za. 25 mei

Blue Light United Event

Van donderdag tot en met zaterdag vindt het Blue Light United Event in het Orderbos plaats: een evenement waar sport en cultuur worden samengebracht. Tijdens deze dagen worden er tien sporten beoefend door ruim 1500 hulpverleners uit Nederland. Het evenement is voor iedereen toegankelijk en er is een uitgebreid cultureel programma met onder andere een infomarkt, clinics en een foodcourt. Optredens zijn er van bekende en minder bekende artiesten, onder wie Douwe Bob, Alain Clark, Niels Geusebroek en ABBA Gold Europe.

uit.inapeldoorn.nl/blue-light-united-event

Za. 25 en zo. 26 mei

Open atelierdagen

Altijd al eens een kijkje willen nemen bij een kunstenaar in zijn atelier om te zien hoe hij te werk gaat? Ieder jaar opent een groot aantal Apeldoornse kunstenaars hun atelier, zodat je een blik achter de schermen kunt werpen. In het weekend van 25 en 26 mei heeft Apeldoorn weer haar vertrouwde Open Atelierroute. Gratis toegang.

uit.inapeldoorn.nl/open-atelierdagen