Stedendriehoek

Uittips voor in Apeldoorn

Do. 9 t/m zo. 12 mei

Zeepkistenrace Festival

Het groene Orderbos wordt van donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 12 mei omgetoverd tot een speelparadijs voor kinderen. Op het gratis toegankelijke Zeepkistenfestival kun je genieten van shows, een grote springkussenarea en een scala aan buitenactiviteiten, zoals tokkelen, vogelhuisjes timmeren of bezoek het insectenpad. Voor ouders en kinderen biedt het festival een heerlijk terras met foodtruckgedeelte. Ontdek ook de gloednieuwe TeamNL Sport Experience, waar je kunt deelnemen aan verschillende gratis sportclinics voor jong en oud. De toegang is gratis

uit.inapeldoorn.nl/zeepkistenrace-festival

Wo. 8 en do. 9 mei

Maaiveld Festival

Op woensdag 8 en donderdag 9 mei vindt de derde editie van het gratis toegankelijke Maaiveld Festival plaats. Nationale en lokale artiesten combineren muziek, dans, theater en beeldende kunst op ongewone en unieke wijze. Op woensdagavond kun je op het Stationsplein terecht voor een optreden van onder anderen Douwe Bob of ontdek het kunstwerk met bewegende legostenen. Op donderdag zijn er diverse activiteiten op het Stationsplein, bij de Nettenfabriek en bij het Kanaal: van muzikale optredens tot muzikale sprookjes en balletvoorstellingen.

uit.inapeldoorn.nl/maaiveld-festival

Do. 9 mei

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag

Zeg je Hemelvaartsdag, dan zeg je dauwtrappen. Dus stap op de fiets en ontdek de prachtige omgeving in en om Apeldoorn. We hebben de leukste routes voor je op een rijtje gezet. Tip: Op Hemelvaartsdag kun je gratis dauwtrappen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een prachtige kans om het park te zien ontwaken op een tijdstip dat de poorten normaal gesproken nog gesloten zijn.

uit.inapeldoorn.nl/fietsen

Zo. 12 mei

Royal Sundays met levend theater

In de binnenstad wordt iedere zondag uitgepakt met Royal Sundays. Een palet van theater, evenementen en kleinschalige activiteiten op diverse locaties in het centrum. Deze zondag vindt de eerste editie plaats, met onder andere levend theater in de winkelstraten en een muziekoptreden in GIGANT-café.

uit.inapeldoorn.nl/royal-sundays