Stedendriehoek

Uittips voor in Apeldoorn

Za. 20 en zo. 21 april

Cultuur bij je buur

Aankomend weekend vindt alweer de elfde editie van Cultuur bij je buur plaats in Apeldoorn. Een Apeldoorns cultureel spektakel. Negentig artiesten van diverse pluimage (bandjes, singer-songwriters, kunstenaars, dichters en acteurs) treden gratis op. Op ruim zestig verrassende locaties in heel Apeldoorn zijn er meer dan driehonderd optredens gedurende de zaterdag en de zondag. Tuinen, huiskamers, garages en veranda’s veranderen in podia. Publiek kan zonder aanmelden, gratis de diverse optredens bezoeken.

uit.inapeldoorn.nl/cultuur-bij-je-buur

Vanaf za. 20 april

Bloom-tentoonstelling Paleis Het Loo

Wat maakt bloemen zo aantrekkelijk? De geur, kleur of korte bloeitijd? Ze zijn er maar heel even. De nieuwe tentoonstelling Bloom van Paleis Het Loo reist door de tijd en prikkelt ál je zintuigen. Prinses Mary II hield veel van bloemen in allerlei vormen. De Engelse prinses maakte dit belangrijke exportproduct populair. In Bloom staan 17de-eeuwse bloemstillevens, de blik van nu, groen vakmanschap, de herkomst van bloemen en Mary’s hobby’s centraal.

uit.inapeldoorn.nl/bloom-tentoonstelling-paleis-het-loo

Za. 20 april

Record Store Day

Op zaterdag 20 april is het Record Store Day: dé internationale feestdag voor platenzaken, artiesten en muziekliefhebbers. De Apeldoornse platenzaak Plato/Mansion24 op het Leienplein komt met een programma van exclusief vinyl en diverse live optredens van bandjes en singer-songwriters uit Nederland. De toegang is geheel gratis!

uit.inapeldoorn.nl/record-store-day