Stedendriehoek

Uittips voor Apeldoorn: Zaag je eigen kerstboom

Zaterdag 2 en zondag 3 december

Zaag je eigen kerstboom

Wie dit jaar met kerst geen gekweekte spar maar een échte Hoge Veluwse scharrel-den in huis wil hebben, kan terecht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Op een aangewezen plek in het park mogen alle bezoekers gratis een boom uitkiezen, zagen en meenemen. Eén boom per bezoeker en je draagt een steentje bij aan het behoud van dit bijzondere gebied! Boek vooraf online je gratis tijdslot.

uit.inapeldoorn.nl/zaag-je-eigen-kerstboom

Dagelijks

Shoppen in de binnenstad

De winter doet langzaam zijn intrede, de sfeerverlichting prijkt tussen de gevels en de winkeliers en horeca pakken traditiegetrouw royaal uit tijdens deze maand. De binnenstad is dan ook dé plek om de mooiste schoen- en kerstcadeaus in te slaan. Combineer je bezoek met een koffie, diner of lunch bij de horeca en geniet!

uit.inapeldoorn.nl/binnenstad

Zaterdag 2 en zaterdag 9 december

Clinic baanwielrennen

In aanloop naar het EK Baanwielrennen in Omnisport in januari 2024, worden diverse leuke activiteiten georganiseerd in Apeldoorn. Van dikke bandenraces voor de kinderen tot een workshop sportfotografie. Wil je zelf ervaren hoe het is om te baanwielrennen? De komende twee zaterdagen kun je onder begeleiding van ervaren trainers een clinic volgen waar je de kneepjes van het vak leert. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en de minimale leeftijd is 14 jaar.

uit.inapeldoorn.nl/het-ek-baanwielrennen

Zaterdag 2 en zondag 3 december

Ontdek Radio Kootwijk met gids

Dompel je onder in de geschiedenis van één van de meest opmerkelijke gebouwen van Nederland: het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Dit monumentale pand werd in de jaren 20 van de vorige eeuw met een speciaal doel gebouwd: voor radiotelegrafisch contact met toenmalig Nederlands-Indië. Deze zaterdag en zondag kun je het gebouw met artdeco architectuur bezoeken met gids en zo meer ontdekken over de boeiende historie van het zendstation.

uit.inapeldoorn.nl/ontdek-radio-kootwijk