Stedendriehoek

Uittips voor Apeldoorn

November en december

Kerstmarkten en winterfairs

It’s the most wonderful time of the year! In november en december staat Apeldoorn in het teken van sfeervolle winterfairs en kerstmarkten. Vanaf vrijdag 24 november kun je het hele weekend genieten van de winterfair bij het Ford Museum in Beekbergen, en zaterdag bewonder je de sfeervolle wintermarkt in Oosterhuizen of op de Loenermark. Bekijk via onderstaande link welke markten er tot nu toe nog meer gepland staan.

uit.inapeldoorn.nl/kerstmarkten-en-winterfairs

Zondag 26 november

Ontbijt & film GIGANT

Deze zondag hoef je niet op tijd je bed uit om een ontbijtje te maken. Je schuift gewoon bij GUUSJE aan voor een heerlijk ontbijtje met broodjes, een croissant, jam, kaas, gekookt ei, yoghurt, granola, vers fruit, koffie en thee. Vervolgens loop je naar GIGANT en geniet je van een mooie film. Aankomende zondag kun je kiezen tussen de films Onze Natuur, het Wilde België en Coup de chance.

uit.inapeldoorn.nl/coup-de-chance-ontbijt-film

Zaterdag 25 november

Sinterklaasactiviteiten

Sinterklaas is weer in het land. Aankomende zaterdag 25 november zijn er diverse leuke sinterklaasactiviteiten te bezoeken. Zo komt Sinterklaas met zijn pieten bij verschillende winkelcentra en dorpen in Apeldoorn een middagje op bezoek. Je kunt zelfs met de Sint in de stoomtrein en ook het logeerhuis van Sint Nicolaas is weer te bezoeken. Bekijk de hele agenda van de Sint via onderstaande link.

uit.inapeldoorn.nl/sinterklaas

Iedere dinsdag tot en met zondag

Craft! Now tentoonstelling CODA
In een wereld waarin kunstmatige intelligentie, online interactie en digitaal ontwerpen een steeds grotere rol krijgen, lijkt het belang van handwerk en vakmanschap in de beeldende kunst steeds verder naar de achtergrond te verdwijnen. De nieuwe tentoonstelling ‘Craft! Now’ in het CODA Museum onderzoekt met het werk van tien hedendaagse kunstenaars wat de betekenis is van handwerk en vakmanschap in de beeldende kunst. Bezoekers kunnen in het CODA Atelier ook zelf de kunst van het maken ervaren.

uit.inapeldoorn.nl/craft-now