Stedendriehoek

Uittips voor Apeldoorn

Zaterdag 2 en zondag 3 september

Koninklijke PK’s bij Paleis Het Loo

Eén weekend per jaar is het Koninklijk Staldepartement te gast op Paleis Het Loo: een soort reisbureau voor leden van het Koninklijk Huis, alleen dan een tikje chiquer. Een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen en de prinselijke paarden en blinkende rijtuigen van onze koning van dichtbij te bekijken. De Koninklijke PK’s vinden plaats op zaterdag 2 en zondag 3 september. Betaalde toegang.

uitinapeldoorn.nl/koninklijke-pks

Zaterdag 2 en zondag 3 september

Grootste Stoomtreinfestival van Nederland

Stoomtreinliefhebbers kunnen in het eerste weekend van september hun hart ophalen. In dat weekend organiseert de VSM namelijk het grootste stoomtreinenfestival van Nederland onder de naam ‘Terug naar Toen’. Het evenement is zelfs uniek in West-Europa, want nergens anders zijn er zoveel locomotieven tegelijk ‘onder stoom’. Betaalde toegang.

uitinapeldoorn.nl/stoomtreinfestival

Zaterdag 2 september

Zuiderpark Festival

Stichting Buurthuis Maasstraat organiseert op zaterdag 2 september van 13.00 tot 18.00 uur weer het Zuiderpark Festival. Je kunt tijdens dit festival demonstraties van verenigingen, een voetbaltoernooi, kinderactiviteiten, muziek en eten en drinken verwachten. Gratis toegang.

uitinapeldoorn.nl/zuiderparkfestival

Iedere dinsdag tot en met zondag

CODA Paper Art

CODA Paper Art toont om het jaar papierkunst, variërend van kleine kunstwerken, objecten en sieraden tot levensgrote installaties. De kunstwerken in deze tentoonstelling zijn gemaakt door 22 kunstenaars uit binnen- en buitenland, waarbij CODA Paper Art niet alleen plaats biedt aan gevestigde kunstenaars, maar ook een podium geeft aan het werk van startende makers en ontwerpers.

uitinapeldoorn.nl/coda-paper-art