Stedendriehoek

Uittips voor Apeldoorn

Zaterdag 26 augustus

Festival Theater op ‘t Zand

Beleef Theater op ’t Zand. Geniet van muziek, dans, theater en kunst. In 2023 vindt de 21e editie van dit populaire, gratis toegankelijke, culturele festival plaats op het Kootwijkerzand: het grootste stuifzandgebied van Europa. Verwacht een uitdagend programma voor jong en oud: kleurrijk, vrolijk, gezellig, knus en klein. Het festival leent zich prima in combinatie met een fietstocht of wandeling. Rust uit op een kleedje onder het genot van een drankje en een hapje dat ter plekke verkrijgbaar is.

uitinapeldoorn.nl/theater-op-t-zand

Donderdag 24 augustus

Fietstocht met gids

Ontdek Apeldoorn en omgeving op de fiets met gids. Deze donderdag organiseert Het Fietsgilde een dagtocht van circa 61 kilometer. Een tocht over vlakke, verharde wegen en fietspaden door de IJsselvallei. Via Oosterhuizen, Loenen, Eerbeek, Laag Soeren en Dieren fiets je naar het veerpont om de IJssel over te steken. Vervolgens Olburgen over de dijk naar Bronkhorst (lunchpauze) en kun je dit kleine stadje bezichtigen. Na de lunch fiets je weer terug naar Apeldoorn. Betaalde deelname, vooraf reserveren is noodzakelijk.

uitinapeldoorn.nl/fietsgilde

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus

Festival Verhaal van Gelderland

Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus komt de Gelderse geschiedenis tot leven rondom kasteel Cannenburch in Vaassen. Tijdens het Verhaal van Gelderland Festival is er voor iedere geschiedenisliefhebber, groot of klein, wat te beleven. Ontmoet historische figuren. Bezoek optredens van artiesten als singer-songwriter Marike Jager en schrijver Joost Oomen. Doe mee met diverse activiteiten, workshops en spellen. En luister naar spannende verhalen uit de geschiedenis van Gelderland. Gratis toegang.

uitinapeldoorn.nl/verhaal-van-gelderland

Iedere dinsdag tot en met zaterdag de 26e

Papierfabriek De Middelste Molen

In Loenen vind je de enige werkende papierfabriek in Nederland die nog gebruik maakt van waterkracht: De Middelste Molen. Hier ontdek je hoe in de negentiende eeuw op ambachtelijke wijze papier werd geproduceerd. Je waant je even terug in de 19e eeuw wanneer je bij de ratelende en bonkende machines staat. De Middelste Molen is open van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

uitinapeldoorn.nl/de-middelste-molen

Meer uittips: uitinapeldoorn.nl