Stedendriehoek

Uittips voor Apeldoorn

Elke dag

Audiotour Het Apeldoornse Bosch

De nieuwe audiotour Het Apeldoornse Bosch biedt een boeiende en aangrijpende wandelroute over het terrein van ’s Heeren Loo Groot Schuylenburg, waar tussen 1909 en 1943 de Joods-psychiatrische instelling Het Apeldoornsche Bosch gevestigd was. De wandeling over het terrein voert langs de overgebleven gebouwen en de geschiedenis van Het Apeldoornsche Bosch. De tour laat ook horen wat een bijzondere en bloeiende instelling Het Apeldoornsche Bosch was in de periode van 1909 tot het drama in januari 1943. De audiotour kun je gratis lopen met behulp van de Apeldoorn Stories app op je smartphone. Neem een volle mobiel mee, je oortjes en ga op pad!

uit.inapeldoorn.nl/apeldoornstories

Zo. 28 januari

Winterverrassingstocht

In de winter lijkt de natuur stil te staan, maar dat wil niet zeggen dat er niets te zien is. We zien dan juist herkenbare silhouetten van kale loofbomen, weidse vlaktes in vele grijstinten, wroet- en vraatplekken van het wild en diverse signalen van voorbereiding op de komende lente. Tijdens de winterverrassingstocht vertelt de natuurgids van alles over de winterverschijnselen in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Wandel mee en geniet van de natuur in de winter. Reserveren is verplicht.

uit.inapeldoorn.nl/evenement/winterverrassingstocht

Vanaf zo. 28 januari

Tentoonstelling Sprekende juwelen CODA

Martijn Akkerman is juwelenhistoricus en bij het grote publiek bekend als expert in het televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch. Als juwelenhistoricus doet Akkerman onderzoek naar de geschiedenis en ontwikkeling van Europese juwelen en publiceert hij in (inter)nationale vaktijdschriften. CODA nodigde Martijn Akkerman uit om een keuze te maken uit de collectie sieraden van CODA. Deze uitgekozen stukken zijn te bewonderen in de tentoonstelling Sprekende juwelen, die loopt van 28 januari tot 12 mei.

uit.inapeldoorn.nl/sprekende-juwelen