Stedendriehoek

Uittips voor Apeldoorn

Zondag 21 januari

Afterslag

Afterslag is hét festival voor muziekminnend Apeldoorn en omgeving. De hele zondag check je acht highlights van Europa’s belangrijkste showcasefestival Eurosonic Noorderslag (ESNS) in de popzaal en het café van GIGANT. Dit is de ultieme manier om de grote namen van de toekomst als eerste te spotten. Betaalde toegang.

uit.inapeldoorn.nl/afterslag

Iedere di. t/m zo.

Ontdek Paleis Het Loo

Heb je het vernieuwde Paleis Het Loo al eens bezocht? De paleisroutes en audioverhalen brengen de verschillende bewoners tot leven: van Willem en Mary tot Wilhelmina. In het onderhuis kom je, in een introductiefilm en de presentatie Sporen uit het verleden, alles te weten over de geschiedenis van Paleis Het Loo. Van geliefd tot leeggeplunderd zomerverblijf en van bewoond paleis tot museum.

uit.inapeldoorn.nl/paleis-het-loo

Zo. 21 januari

Rondleiding Ereveld Loenen

Nationaal Ereveld Loenen is een ongewone begraafplaats. Het is de laatste rustplaats van bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers: militairen, alsook gewone burgers: mannen, vrouwen en kinderen. Iedere zondag is er een gratis rondleiding met gids over het Ereveld. Luister naar de verhalen van de mensen die daar begraven liggen. De rondleiding begint elke zondag om 11.00 uur en start vanaf de ingang van het ereveld. Aanmelden is niet nodig.

uit.inapeldoorn.nl/nationaal-ereveld-loenen

Elke dag

Wandelroutes voor kids

In en om Apeldoorn zijn er diverse leuke wandelroutes om te ondernemen met kinderen. Er zijn speciale familieroutes en speurtochten of je kunt interessante bezienswaardigheden bezoeken. Maar ook op een gewone wandeling is er onderweg vaak voldoende interessants te ontdekken. We hebben de leukste routes voor je verzameld!

uit.inapeldoorn.nl/speurroutes