Stedendriehoek

Uittips voor Apeldoorn

Wo. 10 t/m zo. 14 januari

EK Baanwielrennen

Beleef de spanning en snelheid bij het EK Baanwielrennen 2024 in Apeldoorn. Van 10 tot en met 14 januari wordt Omnisport Apeldoorn het podium voor het Europees Kampioenschap Baanwielrennen. Dit evenement biedt een unieke kans om topatleten in actie te zien en te supporten voor een plek in de nationale teams voor Parijs. Hoewel zaterdag al is uitverkocht, zijn er voor donderdag, vrijdag en zondag nog enkele tickets beschikbaar.

uit.inapeldoorn.nl/ek-baanwielrennen

Zo. 14 januari

Winterverrassingstocht

In de winter lijkt de natuur stil te staan, maar dat wil niet zeggen dat er niets te zien is. We zien dan juist herkenbare silhouetten van kale loofbomen, weidse vlaktes in vele grijstinten, wroet- en vraatplekken van het wild en diverse signalen van voorbereiding op de komende lente. Tijdens de winterverrassingstocht vertelt de natuurgids van alles over de winterverschijnselen in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Wandel mee en geniet van de natuur in de winter. Reserveren is verplicht.

uit.inapeldoorn.nl/evenement/winterverrassingstocht

Elke dag

Winter op Paleis het Loo

Nog even nagenieten van de gezellige verlichting van de decembermaand? Bij het mooiste verlichte paleis van Nederland staan de lichten nog tot 14 januari aan. Ontdek een schitterend verlicht stallencomplex, wandel langs een stallenlaan omringd door kerstbomen, en bewonder voor het verlichte paleis, als stralend middelpunt, een indrukwekkende kerstboom van meer dan 12 meter hoog.

uit.inapeldoorn.nl/winter-op-paleis-het-loo

Iedere di. t/m zo.

Craft! Now tentoonstelling CODA

Neem eens een kijkje bij de tentoonstelling Craft! Now van CODA. In een wereld waarin kunstmatige intelligentie, online interactie en digitaal ontwerpen een steeds grotere rol krijgt, lijkt het belang van handwerk en vakmanschap in de beeldende kunst steeds verder naar de achtergrond te verdwijnen. De tentoonstelling onderzoekt met het werk van tien hedendaagse kunstenaars wat de betekenis is van handwerk en vakmanschap in de beeldende kunst. Bezoekers kunnen in het CODA Atelier ook zelf de kunst van het maken ervaren.

uit.inapeldoorn.nl/craft-now