Stedendriehoek

Uittips in Apeldoorn

Zaterdag 25 en zondag 26 maart

Brocantemarkt op Zwitsal 

Gek op snuffelen tussen oude spulletjes en snuisterijen? Kom dan dit weekend naar de Brocantemarkt in de hal bij Zwitsal Apeldoorn: de Engelse editie! Meer dan zestig topaanbieders uit binnen- en buitenland zijn aanwezig met de mooiste brocante, antiek, vintage en industriële topstukken.

uitinapeldoorn.nl/brocante-zwitsal

Tot en met zondag 26 maart

Voorjaarskermis op De Voorwaarts

Ben jij klaar voor een ritje in de draaimolen? Zin om je tanden in een mierzoete suikerspin te zetten? Een gokje te wagen bij een van de kramen? Of een tocht te maken in een andere (razendsnelle) kermisattractie? De kermis met ruim veertig attracties (waaronder een achtbaan) is te vinden op het parkeerterrein aan De Voorwaarts. Het parkeren blijft, zoals elk jaar, gratis. De voorjaarskermis is dagelijks geopend van 14.00 tot 23.00 uur.

uitinapeldoorn.nl/kermis

Zondag 26 maart

Stadswandelingen met gids

Deze zondag organiseert het Gidsencollectief twee wandelingen. Kom alles te weten over de Apeldoornse geschiedenis. Je kunt kiezen uit een stadswandeling of een Toen & Nu arrangement. Betaalde deelname, vooraf opgeven noodzakelijk.

uitinapeldoorn.nl/apeldoorns-gidsen-collectief

Dinsdag 21 tot en met zondag 26 maart

Tentoonstelling Behind the Screens in CODA Museum

Online, interactief en eindeloos veel enen en nullen in algoritmes en coderingen: digitale kunst neemt in al haar vormen en uitvoeringen een steeds grotere plek in. De groepstentoonstelling Behind the Screens geeft met ruim vijftig werken van 29 kunstenaars een beeld van de verschillende vormen van digitale kunst en de ontwikkelingen vanaf de jaren zeventig tot heden.

coda-apeldoorn.nl