Stedendriehoek

Uittips deze week in Apeldoorn

Zo. 14 juli
Royal Sunday: Team NL Sport Experience festival
Apeldoorn luidt de zomervakantie in met het gratis toegankelijke Team NL Sport Experience Festival. Het Marktplein wordt van 12.00 tot 17.00 uur omgetoverd tot één groot sportwalhalla met activiteiten voor jong en oud. Van breakdance tot BMX en van volleybalcourt tot mobiel Cruyff Court. Ook vind je er dam-en schaakborden, sjoelbakken en tafeltennistafels. Leuk om te combineren met een middagje winkelen of een terrasje in de binnenstad.
uit.inapeldoorn.nl/teamnl-sport-experience

Di. 9 t/m za. 13 juli
Global Dance Open
Apeldoorn verwelkomt ruim 1500 dansers uit 27 landen tijdens de Global Dance Open Finals. Een internationale danswedstrijd in Theater Orpheus, waar zij zullen strijden voor de titel in diverse dansstijlen. Op 11 juli om 19.00 uur is er een parade door Apeldoorn waar alle dansers aan deelnemen. Deze gratis toegankelijke parade start in het park voor Orpheus en loopt richting de Markthal op het Marktplein. Tickets voor de Global Dance Open zijn verkrijgbaar via de site van theater Orpheus.
uit.inapeldoorn.nl/global-dance-open

Zo. 14 juli
StadsOase
Vanaf zondag start de StadsOase weer. Geniet iedere zondagmiddag van muziek en overige gratis activiteiten in de steeg naast GIGANT en het achterliggende Van Reekumplein. Deze zondag met onder andere muziek van Mood Bored + ANN BLU, aangevuld met verfrissende drankjes en lekker eten. En voetballiefhebber: blijf dan zeker hangen, want vanaf 21.00 uur kun je de finale van het EK voetbal volgen op groot scherm. De toegang is gratis.
uit.inapeldoorn.nl/stadsoase

Deze week diverse zomermarkten
Ook deze week kun je genieten van zomermarkten. Donderdagavond met de Veluwse Avondmarkt in Beekbergen, waar je kunt genieten van muziek, oude ambachten en overige activiteiten. Winkelcentrum Eglantier pakt deze zaterdag uit met een Indische Pasar Malam-markt en de skeelerbaan achter Omnisport staat deze zondag in het teken van de vlooienmarkt & kofferbakverkoop.
uit.inapeldoorn.nl/zomermarkt-apeldoorn