Stedendriehoek

Uitleg over reizen met trein en bus aan 55-plussers

“Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, zeggen de OV-ambassadeurs. De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen van 55 jaar en ouder met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, uitleg over reizen met trein en bus.

“De maandelijkse inloopspreekuren voor senioren zijn helaas tot nader order geannuleerd. De coronamaatregelen laten het niet toe. Mensen met vragen over het gebruik van het OV kunnen nu wel terecht tijdens het telefonisch spreekuur. Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u meer weten over de coronamaatregelen in het OV of juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen en/of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt? Bel dan met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur. De OV-ambassadeur neemt met u het antwoord door.”

Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur, maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur via telefoonnummer 038-3037010. Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur