Stedendriehoek

Uitgestelde Kennedymars nu in augustus

De organisatie van SC Klarenbeek is de voorbereiding gestart voor het grote jaarlijkse wandelevenement Kennedymars, die dit jaar in de zomer valt op 13 en 14 augustus. Het evenement werd in maart afgelast in verband met de coronamaatregelen, maar met inachtneming van alle daarvoor benodigde maatregelen is SC Klarenbeek in staat om dit evenement in augustus op een verantwoorde wijze te laten plaatsvinden.

“Dit alles uiteraard in overleg met de verantwoordelijke instanties. De routes liggen intussen klaar voor een zeer uitgebreid aantal afstanden”, aldus Gerard van Beek namens de organisatie. “Natuurlijk zijn er de Long Distance Walk (LDW) van 110 kilometer (start op 13 augustus rond 15.30 uur) en de Kennedymars van natuurlijk 80 kilometer: deze start op 13 augustus rond 22.00 uur. Daarnaast zijn er de nachtelijke afstanden van ‘de nacht van Klarenbeek’ van 60, 40 en 20 kilometer: deze start waarschijnlijk om 22.30 uur. Verder kan op zaterdag het ‘rondje Klarenbeek’ van 40 of 30 kilometer (start op 14 augustus tussen 7.00 en 10.00 uur), de 20 kilometer en Lions Voorst 10 kilometer (start tussen 9.00 en 12.00 uur) worden gewandeld. Dat betekent dus voor elk wat wils. De routes voeren in de omgeving van Klarenbeek door de fantastische natuurgebieden en bijzondere bezienswaardigheden. Over verharde en onverharde wegen en over het algemeen zeer verkeersluw.”

Inschrijven als deelnemer kan alleen online. Het aanmeldformulier is te vinden op de website www.scklarenbeek.nl/kennedymars. Hier staat ook alle informatie over algemene voorwaarden, deelnemerskosten, deelnemerslijsten, FAQ en vrijwilligers.