Stedendriehoek

Tweede Kamerverkiezingen: De eerste stemmen zijn uitgebracht

Stembureau in Wenum Wiesel (gemeente Apeldoorn)

Stembureau in Deventer

Stembureau in Zutphen

Het kan onze lezers niet ontgaan zijn: deze week zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Woensdag is, zoals altijd, de officiële stemdag, maar om in coronatijd het risico op verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te dammen, waren ook op maandag en dinsdag al veel stembureaus in ons land geopend.

Apeldoorn

In Apeldoorn waren dat er tien, waaronder het stadhuis en De Grote Kerk, maar ook het clubhuis van voetbalvereniging WWNA in Wenum Wiesel. Van deze speciaal in het leven geroepen extra stemdagen mocht in principe iedereen gebruikmaken, maar ze waren met name bedoeld voor kiezers die in coronatijd tot de meest kwetsbare groepen behoren. Tot afgelopen vrijdag kregen kiezers ouder dan 70 jaar bovendien de mogelijkheid om per brief te stemmen. Er kan nog tot woensdagavond 21.00 uur worden gestemd. Blinden en slechtzienden kunnen terecht in het stadhuis.

Deventer

In Deventer waren dat er twaalf, waaronder het stadhuis en Deventer Schouwburg. Van deze speciaal in het leven geroepen extra stemdagen mocht in principe iedereen gebruikmaken, maar ze waren met name bedoeld voor kiezers die in coronatijd tot de meest kwetsbare groepen behoren. Tot afgelopen vrijdag kregen kiezers ouder dan 70 jaar bovendien de mogelijkheid om per brief te stemmen. Er kan nog tot woensdagavond 21.00 uur worden gestemd, daarna sluiten alle locaties.

Zutphen

In de gemeente Zutphen waren dat er vijf, waaronder ’t Warnshuus in Warnsveld en de Burgerzaal in Zutphen. Van deze speciaal in het leven geroepen extra stemdagen mocht in principe iedereen gebruikmaken, maar ze waren met name bedoeld voor kiezers die in coronatijd tot de meest kwetsbare groepen behoren. Tot afgelopen vrijdag kregen kiezers ouder dan 70 jaar bovendien de mogelijkheid om per brief te stemmen. Er kan nog tot woensdagavond 21.00 uur worden gestemd, daarna sluiten alle locaties.