Stedendriehoek

Tweede editie technische banenmarkt bij Hamer

APELDOORN – Op zaterdag 20 januari wordt voor de tweede keer de technische banenmarkt bij Hamer aan de Stadhoudersmolenweg 23 georganiseerd. “Dit is het vervolg op de banenmarkt in augustus”, vertelt Justin Schaufeli, vestigingsmanager van Jans Uitzendbureau. “Daar kwam ongeveer 80 man op af, waarbij er met 15 man een arbeidscontract werd afgesloten.”

Ongeveer vijf jaar geleden, tijdens de economische crisis, was er veel aanbod in de technische sector, maar weinig vraag. Veel goede werkzoekenden moesten afgewezen worden. Dit vond Hamer zonde, waardoor zij Jans Uitzendbureau in het leven hebben geroepen. Het uitzendbureau ving veel werkzoekenden op en hielp hen aan een (tijdelijke) baan bij Hamer of een extern bedrijf. Nu kost het bedrijven veel moeite om de vacatures te vullen. “We zijn op zoek naar heel veel mensen. Mannen en vrouwen voor banen in en rondom de techniek (van installatiemonteurs tot communicatiemedewerkers). Er lopen bedrijfsleiders, -directeuren en collega’s rond. Wij van Jans Uitzendbureau zijn er ook om al uw vragen te beantwoorden.” Men kan zich van tevoren aanmelden via www.hamer.net/banenmarkt. “Misschien dat je die dag wel wegloopt met een mooi arbeidscontract.”

De reacties van de vorige editie waren zeer positief. “We hebben het expres na de bouwvak gedaan, omdat mensen in de vakantieperiode vaak gaan nadenken over hun leven. Nu is dat net na de kerstvakantie. Ook trekt de economie weer aan, waardoor mensen zich weer gaan oriënteren. De banenmarkt is een laagdrempelige manier om kennis te maken met Hamer. Je proeft de cultuur en collega’s uit het veld kunnen je vertellen over de praktijk. De verwachtingen liggen laag. Mensen tussen de 16 en 60 jaar zijn welkom. Maar ook gemotiveerde mensen die ouder dan 60 zijn helpen we graag verder.”