Stedendriehoek

Tweede editie Meet Your World Festival

De tweede editie van het multiculturele Meet Your World Festival vindt plaats op zondag 19 november in GIGANT. Het belooft een feest te worden met muziek en dans, waarmee de drempel voor ontmoetingen tussen verschillende mensen verlaagd wordt.

Het hoogtepunt van het festival is het optreden van SHAMZON, die afgelopen zomer al optraden tijdens StadsOase. SHAMZON maakt muziek vanuit de Arabische traditie: sprankelend en hypnotiserend met zeer dansbare westerse tinten. De toegang tot het festival en het concert van SHAMZON is gratis. Alle informatie over het festival is te vinden op www.gigant.nl.

Muziek uit alle windstreken
Na de succesvolle eerste editie van dit festival vorig jaar vindt het festival nu opnieuw plaats in en om GIGANT. “Met het festival willen we ontmoeting tussen mensen die elkaar niet vanzelfsprekend tegenkomen in het dagelijks leven stimuleren. Want waar ontmoetingen plaatsvinden bouwen we bruggen en ontstaat begrip”, aldus Saskia Kattemölle, één van de initiatiefnemers van het festival.

Tijdens het festival genieten bezoekers niet alleen van het optreden van de band SHAMZON, maar ook van funky Afrikaanse beats van Omar ka, Perzische, Arabische en Turkse muziek van Rahel en Aydin, wereldmuziek van Méli-Mélo en El Duende en van de Turks-Koeridsche Rockband TARHUN.

Kinderen kunnen samen met kunstenaar Karel van der Eijk werken aan een opblaasbaar kunstwerk en er is een Dabke dansworkshop waarin je in korte tijd de basis voor de populairste dans uit het Midden-Oosten leert.
Ook is er een registratie te zien van een familieproject waarin kinderen op zoek gingen naar verhalen van hun ouders. Meer informatie over het programma is te vinden op de website van GIGANT.