Stedendriehoek

Twee Deventenaren testen positief

DEVENTER – Twee inwoners van de gemeente Deventer zijn positief getest op het coronavirus. Burgemeester Ron König is hierover geïnformeerd door GGD IJsselland. “De GGD onderhoudt contact met de inwoners en hun omgeving en neemt alle benodigde maatregelen.”

De burgemeester wenst de inwoners veel sterkte en een voorspoedig herstel. Hij benadrukt het belang van het naleven van de maatregelen die sinds donderdag 12 maart gelden voor alle inwoners. “Deze maatregelen zijn van groot belang om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ik zie gelukkig dat veel maatschappelijke organisaties en inwoners in Deventer dit serieus nemen en zich aanpassen aan deze vervelende situatie.”

De gemeentelijke organisatie neemt zelf ook maatregelen tegen het coronavirus. Zo werkt de gemeente met een minimale bezetting en zijn de wachttijden mogelijk langer dan normaal.

 

Medewerkers ziekenhuis besmet

ZUTPHEN – Tot halverwege het weekeinde waren er in de gemeente Zutphen geen besmettingen te betreuren, maar zondagmiddag werd bekend dat twee medewerkers van Gelre Ziekenhuizen besmet zijn geraakt met het coronavirus (COVID-19). De twee medewerkers verblijven nu in thuisisolatie.

Het is niet bekend of de medewerkers in Zutphen of in Apeldoorn werkten. De besmetting komt niet als een verrassing. “Een uitslag die we konden verwachten in deze tijd”, aldus het ziekenhuis in een verklaring. Er is ook een patiënt in één van de ziekenhuizen met het coronavirus. Deze ligt in strikte isolatie en wordt constant gemonitord.

“Wat betreft de twee besmette medewerkers hebben we een risico-inventarisatie gedaan om verdere verspreiding zoveel mogelijk te beperken‘’, meldt het ziekenhuis in Apeldoorn en Zutphen op de website.