Stedendriehoek

Twee dagen postzegelplezier in Omnisport

De postzegelshow Postex 2021 wordt op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober gehouden in Omnisport, De Voorwaarts 55 in Apeldoorn. Weer in het vertrouwde derde weekend van oktober dus. Na overleg met alle betrokkenen is besloten het evenement alleen op vrijdag en zaterdag te houden vanwege de geringe publieke belangstelling op zondag.

Iedere betalende bezoeker van Postex 2021 ontvangt een unieke, gratis postzegel. Meerdere exemplaren kunnen worden gekocht bij de informatiestand van Postex. Er zijn die dagen prachtige postzegelcollecties te zien van leden van jubilerende verenigingen en individuele verzamelaars. Er zijn ongeveer veertig handelaren uit binnen- en buitenland aanwezig. PostNL is aanwezig met een verkoopstand waar recent uitgegeven postzegels gekocht kunnen worden. De dubbeltjeshoek van Postex is aanwezig met een groot aantal stockboeken met postzegels van de gehele wereld, gesorteerd op land en thema.

De Dag van de Postzegel wordt op vrijdag 15 oktober gevierd met de uitgifte van een speciale postzegel en een prestigeboekje. De Aero Filatelistenvereniging De Vliegende Hollander viert de 60ste Dag van de Aerofilatelie. Tevens wordt het tachtigjarig jubileum van De Vliegende Hollander gevierd. De Nederlandse Vereniging van Postzegelverzamelaars van het Vorstendom Liechtenstein viert (verlaat) haar vijftigjarig jubileum.

Er zijn diverse andere gespecialiseerde verenigingen aanwezig met een promotiestand. De Postzegelvereniging Monster is er met versproducten en eigen postzegels. De Bondskeuringsdienst (BKD) en de keuringsdienst van de NVPH zijn aanwezig. Ook wordt ruim aandacht gegeven aan de jeugdige verzamelaars.

Coronamaatregelen
Postex wordt aangemerkt als binnen-evenement en is alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Daarom moeten alle bezoekers, standhouders en medewerkers volledig gevaccineerd zijn, een geldig herstelbewijs hebben of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Met de coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs QR-code ophalen. Bij de hoofdingang van Omnisport wordt iedereen vanaf 14 jaar bij binnenkomst dagelijks gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs. Deze controle geschiedt door een externe organisatie. Wie aan de gestelde voorwaarden voldoet, ontvangt een polsbandje dat uitsluitend geldig is op de dag van uitreiking. Wie Omnisport op de dag van controle tijdelijk verlaat, hoeft bij terugkomst niet nogmaals gecontroleerd te worden, maar laat het polsbandje zien.

De openingstijden zijn vrijdag 15 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag 16 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs bedraagt €5,- en kan alleen contant worden betaald. Jeugd tot en met 17 jaar heeft gratis toegang. Het laatste nieuws, uitgebreide informatie en een plattegrond is te vinden op www.postex.nl. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij Omnisport.