Stedendriehoek

Twee dagen feest in het centrum

APELDOORN – Traditioneel is Koningsdag de start van het evenementenseizoen in Apeldoorn. Al net zo rijk aan historie is de beroemde Apeldoornse Prinsennacht, de nacht voor Koningsdag. Met een groot aantal podia en buitenbarren maken pleinen en straten in het centrum zich op voor twee dagen feest tot in de late uurtjes. De toegang is gratis.

“Op Prinsennacht begint het programma rond 20.00 uur. Vanaf dat moment zorgen DJ’s en bands onder andere op het Caterplein, Leienplein en in de Kapelstraat voor de start van een heerlijke nacht gezelligheid. Een dag later, als de lege bekers ’s ochtends zijn weggehaald, maken de pleinen en straten zich op voor Koningsdag. Aan het eind van de ochtend beklimt de eerste band alweer het podium aan het Beekpark (straat). Niet veel later zwelt ook de muziek op veel andere podia weer aan. Op het Leienplein gaan vanaf circa 16.00 uur de schuiven van de geluidset weer open, tot die tijd is er een kleinschalig programma”, vertelt Marco Bod namens de Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn.        

Door de gezellige sfeer en het afwisselende programma zijn de horecapleinen en straten in het centrum van Apeldoorn op Prinsennacht en Koningsdag al jaren een enorme trekpleister. Niet alleen de Apeldoorners zoeken elkaar op voor een hapje en drankje, ook mensen van buiten de stad weten de gezelligheid van het centrum te vinden. 

Beekpark
Tijdens de voorgaande Koninginne- en Koningsdagen in Apeldoorn is het Beekpark een vaste locatie geworden voor sport, spel en jeugdactiviteiten. Uiteraard zal de vierde Koningsdag in het Beekpark ook weer met veel leuke en sportieve attracties worden ingevuld. We hebben voor elke leeftijd een gevarieerd aanbod om zich die dag kostelijk te vermaken. De attracties zijn van 10.00 tot 17.00 uur opengesteld voor het publiek”, aldus Melvin Mijnten namens de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn.

“Tevens geven wij verenigingen een podium om zich te presenteren. Zo zal de Apeldoornse Capoeiravereniging CS Capoeira laten zien dat muziek te combineren is met ‘vechtsport’. De Apeldoornse sportschool Active Fit zal net als de vorige Koningsdagen hun concept aan de man brengen en iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen. Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van BMX Apeldoorn, die de kinderen kennis laat maken met deze stoere fietssport.”

Nieuw dit jaar is het Panna Voetbaltoernooi tijdens Koningsdag. Bij de stand van Active Fit Sportcenter Apeldoorn kunnen teams zich aanmelden. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de felbegeerde beker!