Stedendriehoek

Twaalf uur opgesloten voor Free a Girl

APELDOORN –Jules Verne is een van de locaties die meewerken aan de actie Free a girl. Deelnemers laten zich twaalf uur opsluiten om geld op te halen voor de actie. “Duizenden meisjes worden gedwongen tot prostitutie. Help ons mee nog meer meisjes te bevrijden. Steun de actie Lock me Up – Free a Girl met een donatie.”

De deelnemers die zich laten opsluiten bij Jules Verne zijn Richard Geurts, Lisa Wensink, Louis Röst, Nicole Schonk-Rooks, Rik Klinkhamer, Anna van den Heuvel, Millanie van Griethuysen, Rina Mannak, Laura Welling en Melanie.

Free a Girl
Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie van de slachtoffers. “De afgelopen acht jaar hebben wij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.700 meisjes uit bordelen in Azië. Ook werken we samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen. Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties waar onze toegevoegde waarde het grootst is. Wij steunen 14 partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.”

Over Lock me Up
Wereldwijd worden miljoenen meisjes gedwongen tot prostitutie. In India worden duizenden meisjes opgesloten in bordelen, in hokjes van 1 bij 2 meter. Ook dit jaar wordt er aandacht gevraagd voor dit probleem en wordt Lock me Up – Free a Girl voor de zesde keer georganiseerd. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen, zullen deelnemers zich op verschillende locaties door heel Nederland, 12 uur lang laten opsluiten in zo’n hokje. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer meisjes Free a Girl uit de prostitutie kan bevrijden. Voor meer informatie en doneren: www.freeagirl.nl/lockmeup/restaurants/jules-verne