Stedendriehoek

Tuinhekjes staan weer dag open

Tijdens het Open Tuinen Weekend van Groei & Bloei afdeling Apeldoorn op zaterdag 15 juni staat het hek van een aantal tuinen in Apeldoorn en omgeving weer open.  Naast tuinen die al vaker meegedaan hebben, kun je dit jaar ook een paar nieuwe adressen bezoeken, onder andere in de wijk de Parken.

Stap binnen in een romantische bloementuin of in een strak aangelegde stadstuin. Zie hoe thema’s als biodiversiteit, wateropvang of onze diepe band met de natuur tot uiting kunnen komen in een tuin. Overal kun je in gesprek met enthousiaste mensen die uit eigen ervaring weten dat tuinieren gelukkig maakt. Wellicht doe je een idee op om zelf aan de slag te gaan. Samen maken we onze woonomgeving groener.

Elf tuinen doen mee. De beschrijvingen met foto’s en de adressen zijn te vinden op de website apeldoorn.groei.nl. Je bent welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Starten kan in iedere tuin. Je kunt je eigen route bepalen of gebruikmaken van het voorstel voor een route op de website. De afstanden tussen de tuinen zijn goed per fiets af te leggen zodat je er een leuk dagtochtje van kunt maken. Als fietsen geen optie is, dan kan het natuurlijk ook per auto. De toegang is overal gratis.