Stedendriehoek

Tuin genietmomentje voor gasten hospice

Foto: Miranda van Triest

Het Oranje Fonds steunt hospice Casa Vera in Epe met 5.000 euro. Het geld is gereserveerd voor de prachtige tuin van de nieuwe locatie van het hospice, die ontzettend belangrijk is voor de gasten en bezoekers.

Hoveniers Hekkert, Van Triest, Vos en installatiebedrijf Grevengoed, allen uit Epe, hebben de tuin inmiddels al aangelegd, ook met flinke korting. De aanleg van een tuin is niet goedkoop, daarom zijn het bestuur en de vrijwilligers heel blij met de bijdrage van het Oranje Fonds. “U zult misschien denken: een tuin, is dit nu zo belangrijk voor een hospice? Ja, vooral voor gasten en hun bezoekers om in te zitten, in te wandelen en naar te kijken. De meeste gasten genieten ervan om vanuit hun kamer of terras naar de tuin te kijken of er door te wandelen, daarom is er een verhard pad door de tuin. We hebben bij ieder terras een vogelbad en een vogelhuisje met voer staan”, aldus bestuurslid en coördinator Ineke Wiersma. “Daarbij hebben de gasten door de beplanting ook iets meer privacy als ze in hun kamer zijn. Tot slot, de tuin is er nu eenmaal en het is goed voor de kosten en voor de vrijwilligers als een tuin niet te veel onderhoud nodig heeft. Hier is met het ontwerp rekening mee gehouden.”

De villa met het nieuwe gastenverblijf ligt er prachtig bij. De nieuwe locatie van het hospice is sinds dinsdag 7 april in gebruik. Inmiddels kan het hospice weer op volledige kracht, met drie gasten, draaien. De maatregelen van het RIVM, ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus, worden hierbij uiteraard in acht genomen.