Stedendriehoek
APELDOORN – Op vrijdag 9 mei opende de Apeldoornse wethouder van Economische Zaken Nick Derks samen met procesoperator John van der Toorn Vrijthoff officieel Lijn 19. Met de ingebruikname van deze productielijn maakt Trioworld het mogelijk om stretchfolie te produceren met maar liefst 30% plastic consumentenafval (PCR).
“Jaarlijks geven we hiermee miljoenen kilo’s gerecycled plastic een tweede leven. Dankzij slimme toepassingen van technologie produceren we bovendien ultradunne folies die niet alleen efficiënt en sterk zijn, maar ook significant duurzamer”, zegt Director Research & Development Jolien Stevels met gepaste trots. Het internationaal opererende bedrijf Trioworld Apeldoorn, een toonaangevende werkgever in de regio met ruim 200 medewerkers, investeert fors in technologische vooruitgang, duurzaamheid en goed inspirerend werkgeverschap.
Lijn 19: Circulaire toekomst
Ook Managing Director Ger Knegt is trots op de bouw van de lijn van Oostenrijkse makelij: “Wat een reis was de ontwikkeling van deze machine die een combinatie is van automatisering, robotisering en mensenwerk. Onze mensen die er op alle niveaus in de organisatie mee werken, staan achter deze nieuwe productielijn. Met vol vertrouwen ben ik er in gegaan en dat kon met ons kundig en loyaal personeel.” Projectleider Jeroen Nijland geeft aan dat alle hoofden en harten zijn ingezet om deze Lijn 19 te bouwen: “We hebben Lijn 17 vervangen door Lijn 19. Als een phoenix herrees deze lijn uit de as waarbij het eindproduct hetzelfde is, maar veel duurzamer gemaakt met een hogere kwaliteit van het eindproduct. Hoe mooi is dat we toewerken naar 50% verwerking van consumentenplastics. Met grote afnemers in de foodindustrie die de plastics gebruiken voor hun verpakkingen, werkt iedereen mee aan een schonere toekomst. Ik ben er trots op.”
Duurzaam werkgeverschap
Met dit gerecyclede topproduct leveren grote bedrijven een significante bijdrage aan een duurzame toekomst. En voor het personeel is het heel fijn dat ze daar ook een zinvolle bijdrage aan leveren. Jolien: “We krijgen alle ruimte om continu te werken aan verbetering. Het wordt op alle niveaus gedragen, van directie tot de werkvloer. Ook werken we samen met partners zoals Grolsch, Broeckx Plastic Recycling en het NTCP (Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics) aan het verhogen van de recyclekwaliteit van de stretchfolie.” John gaat na 34 jaar nog steeds met plezier naar het werk: “Ik kan hier dagelijks mijn vakmanschap inzetten en draag direct bij aan een duurzame toekomst. Je wilt een schone wereld achterlaten. Belangrijk ook dat we een prettige werksfeer hebben en je alle mogelijkheden krijgt om je te ontwikkelen.” Trioworld zet met dit alles haar missie Leading, Responsible, Together om in duurzame daadkracht en is ermee een toonaangevend duurzaam bedrijf waar Apeldoorn trots op mag zijn.